Terörist Ferhat Abdi Şahin ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı!

Türkiye'de birçok katliamın emrini verdiği için 10 milyon lira ödül ile aranan PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in dosyası kabarıyor. 1 Şubat 2018’de Ankara Çukurambar’da vergi dairesine düzenlenen ve 4 kişinin yaralandığı terör davasında Şahin için “yokluğunda (gıyabi) tutuklama” kararı çıktı.

Terörist Ferhat Abdi Şahin ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı!
Terörist Ferhat Abdi Şahin ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı!
GİRİŞ 30.12.2019 06:00 GÜNCELLEME 30.12.2019 06:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başına 10 milyon lira ödül konulan, Interpol tarafından 196 ülkede kırmızı bültenle aranan, son olarak davet edildiği ABD’ye iade talepnamesi gönderilen PKK/YPG’nin elebaşlarından Ferhad Abdi Şahin’in dosyası kabarıyor. “Mazlum Kobani” ve “Şahin Cilo” kod adlı Ferhad Abdi Şahin, Ankara’daki vergi dairesi patlamasından da sorumlu tutuldu.

 

 

PKK/KCK’lı teröristlerin 1 Şubat 2018’de Çukurambar’daki vergi dairesine düzenlediği ve 4 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 51 şüpheli hakkında dava açıldı. 

 

 

ELEBAŞLARI İÇİN TUTUKLAMA

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve karar aşamasına gelen davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, 8 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 84 yıla kadar hapis, 5 sanık hakkında da çeşitli suçlardan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Bir sanığın beraatını isteyen savcı aralarında PKK elebaşları Sabri Ok ve Remzi Kartal ile YPG’ye bağlı Anti Terör Timi (YAT) bünyesinde faaliyet yürüten saldırının organizatörü Alan Chıkhmous’un da bulunduğu 37 firari sanığın ise dosyanın ayrılmasını talep etti.

Söz konusu saldırıyla ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, vergi dairesi patlamasına ilişkin ayrılan soruşturma dosyası kapsamında, terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye uzantısı YPG sorumluları için harekete geçti.

PATLAMANIN SORUMLULARI

Başsavcılık, Ferhad Abdi Şahin ve PYD eş başkanı Şahoz Hasan ile PKK/YPG elebaşları Nurettin Halef, Nusi Can Seyda ve Khalil Walid hakkında “yokluğunda (gıyabi) tutuklama” istedi.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ferhad Abdi Şahin ile birlikte 5 elebaşının tutuklanması talebini kabul etti. Söz konusu karar, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” maddesi uyarınca alındı.

Böylece 5 elebaşı da vergi dairesi patlamasından sorumlu tutuldu. Mahkeme ayrıca, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan örgütün Suriye yapılanmasında faaliyet yürüten Gönül Tepe ve Yasemin Becerikli hakkında da “yakalama emri” çıkardı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • Mallar 4 yıl önce Şikayet Et
    American muttefik hahaha ganz
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    MEALİ : Saddamın kimyasal silahları var masalıyla Irak'ı işgal eden ve Irak petrollerine konan ABD, şimdi de" Hedefi sadece İran??!!" olan IŞID'i yarattıktan sonra, IŞID'den bölgeyi temizliyorum masalıyla, İsrailin aynı ırktan ilan ettikleri Kürtleri (PKK=PYD) kullanarak bir taraftan vadedilmiş toprakları ele geçirme projesini uygularken, diğer taraftan da "suriye'deki petrol sahalarını ele geçirme ve çevresindeki etnik unsurları temizleme çabaları??
    Cevapla
  • Vatan 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakalasak bile enayi gibi beslicez.
    Cevapla
  • posetlenir..... 4 yıl önce Şikayet Et
    aponun darısı en kısa zamanda bu teröriste apo paketlenip getirildi buda İnşallah en kısa zamanda posetlenip getirilir
    Cevapla
  • Bir Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz calip kendimiz oynuyoruz. sonuc yok. istediginiz kadar tutuklama emri cikarin gidip almadiktan sonra bir önemi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor