25 bin adet kitap elden ele taşındı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri eski kütüphanelerindeki 25.000 adet kitabı elden ele yeni kütüphanelerine taşıdılar.

GİRİŞ 30.12.2019 12:59 GÜNCELLEME 30.12.2019 14:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz İnci

 

 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1996 mezunlarından Mimar Bayram Çevik'in projesini çizdiği Kütüphane binası özgün yapısıyla öne çıkıyor. Kartal Eğitim Vakfı tarafından donatımı yapılan bu beyaz inci, 2019-2020 öğretim yılının 2. Döneminde açılışa hazırlanıyor. 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi uygulama camii yanında inşa edilen Kütüphane binasında inşai işler, mobilya tefrişi ile beraber kitapların satın alınması ve kayıt süreçleri devam ediyor. Öğrencilerin özlemle beklediği yeni kütüphane sürecinde 20 Aralık 2019 Cuma günü farklı heyecana sahne oldu. Eğitim kadrosu, personel, mezunlar ve öğrenciler "Elden Ele Yeni Kütüphaneye" projesine imza attılar.

 

 

Elbirliğiyle Taşınma

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam, "Okulumuzun giriş kısmında Kartal Eğitim Vakfımızın çatısı altında mezunlarımızın katkısıyla bu nadide eseri öğrencilerimiz için hazırlıyoruz. Hazırlık aşaması, inşaatı ve tefrişi uzun zamandır devam eden kütüphanemiz öğrencilerimiz için ve öğrencilerimizin gözleri önünde yükseliyordu ama içinde öğrencilerimiz yoktu. Bu projeyle öğrencilerimiz de konuya el atmış oldu. Eski kütüphanemizdeki 25.000 adet kitabı elden ele vererek yeni yuvasına naklettiler. Elbirliğiyle ve el üstünde kitapların taşındığı bu çalışmaya tüm okul toplumumuzun gösterdiği teveccüh için teşekkür ederim" dedi.



İlim ve İrfan Aktarıldıkça Kıymeti Olur

Kartal AİHL 12/C sınıfı öğrencilerinden Ayhan Burak Dedeoğlu, "okulumuz Türkiye'ye öncü vizyonunun gerektirdiklerinden birini yaparak herkese örnek olabilecek bir davranışta daha bulundu" dedi. Konuşmasının devamında, "Öğrenciler okulun içinde 3. katta yer alan eski kütüphaneden kitapları 3. kattan başlamak üzere elden ele bir zincir şeklinde dışarıdaki kütüphaneye taşıdılar. Aslında bu faaliyete simgesel olarak baktığımızda altında yatan manayı görebiliriz. İlim ve irfan başkalarına aktarıldıkça bir kıymeti olur ve değerlenir. Okulun her bir katındaki öğrencileri bir nesil olarak değerlendirebiliriz. Üçüncü kattakiler birinci kuşaktır daha sonra kitaplar ikinci ve üçüncü kuşaklara aktarılır ve her kuşaktan gelen kitaplar toplanır ve 55 bin kapasiteli büyük bir birikimi oluşturur. Yeni kütüphanenin önünde kitapları yerleştiren son nesil belki ilk nesilleri göremez ama o kitapların yani o mirasın ilk nesillerden kendisine kaldığını bilir. İşte Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi verdiği bu mesajla yine çok güzel bir projeye imza atmış oldu."

Hem Kitaplarla Hem de Arkadaşlarımızla Bağımızı Güçlendirdik

Yine 12. Sınıf öğrencilerinden Muhammed Ali ÇİÇEK şöyle söyledi, "Bugün uzun süredir beklediğimiz Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanemize el ele taşındık. Kütüphanedeki her kitabın okuldaki her öğrencinin eline değmesi kadar güzel bir şey olamazdı. İşte tam da bundan dolayı kitaplarımızı tüm okul zincir yaparak taşıdık. Bu sayede hem kitaplarla hem de arkadaşlarımızla olan bağımızı bir kez daha güçlendirdik. Bu yoldan geçen herkese kütüphanemizin faydalı olması temennisiyle..."

Benim de Yardımım Dokundu

Kartal AİHL'ye bu sene başlayan öğrencilerden M. Talha Özcan ise "Kütüphane benim için ders çalışmaktan öte huzur bulmaya geldiğim bir yer. Huzur bulmaya gittiğim yere benimde yardımının dokunması bana çok şey ifade ediyor. Artık her kütüphaneye gittiğimde bu olayı hatırlayacağım için çok mutluyum" dedi.

YORUMLAR 5
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sedat cankılıç adamdır .
    Cevapla
  • z.türker 4 yıl önce Şikayet Et
    Her çocuk birçok kitaba dokunmuş, her kitap bir çok çocuğa dokunmuş... Kitap sevgisi ilmek ilmek gönüllere dokunmuş... Tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • ysn 4 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğimizin teminatı sizlersiniz hayırlı olsun ufkunuz ve yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • VatandaŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka türlü de taşınabilirdi,ama ince bir yaklaşım olmuş, her kitaba her öğrencinin eli değmiş, emeği değmiş. Hayırlara vesile olsun inşaallah
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah Hayırlı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı