Saliha Okur Gümrükçüoğlu: Biz mini etekliye de başörtülüye de eşit yaklaştık

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan; KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu tedbir kararlarını konuşurken verilere göre konuşmak gerektiğini söyledi. Arafta Sorular programına katılan Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekti ve KADEM olarak bu mağduriyetlerin karşısında durduklarını belirtti.

Saliha Okur Gümrükçüoğlu: Biz mini etekliye de başörtülüye de eşit yaklaştık
Saliha Okur Gümrükçüoğlu: Biz mini etekliye de başörtülüye de eşit yaklaştık
GİRİŞ 30.12.2019 14:23 GÜNCELLEME 30.12.2019 14:23
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Saliha Okur Gümrükçüoğlu programda, insan hayatı üzerinden yapılan yorumları çok incitici bulduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti; “KADEM olarak hazırladığımız bu raporlar önümüzü görmek için çok önemli. Kanunlar yapıldığı zaman önce uygulama süreci vardır. Uygulamada olan sorunlar hemen ortaya çıkmaz. Bu veriler kanunların ne derece mağdurları koruyup koruyamadığını, nerelerde eksiklikler olduğunu ve nelerin revize edilmesi gerektiğini düzeltmek için çok önemli”

HİKÂYELER YARIŞTIRIYORUZ

Gümrükçüoğlu, mağduriyetler konusunda hikâyeler yarıştırdığımızı belirterek şunları söyledi; “Veriler olmadan hiçbir konuda konuşmamamız gerekiyor. Herkes kendi mağduriyetini anlatıyor ve bu konuda hikâyeler yarıştırıyoruz. Erkek mağduriyeti, kadın mağduriyeti şeklinde senaryolar üretiliyor. Bu olmamalı. Mağdur olanların hepsi insan ve en fazla nerede bir mağduriyet varsa oraya odaklanıp çözüme kavuşturmak lazım.” 

BİZ MİNİ ETEKLİYE DE BAŞÖRTÜLÜYE DE EŞİT YAKLAŞTIK

Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, kadına yönelik şiddet konusunda KADEM olarak mini etek giyene de başörtüsü takana da eşit mesafede durduklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kıyafetinden dolayı mağduriyet yaşayan ve şiddete uğrayan kadınlar için ne söylememiz gerekiyorsa söyledik. KADEM olarak insani bir bakış açısıyla hareket ettiğimizi, şiddete uğrayan bir kadın varsa zihniyetine bakmadan bunu kabul etmediğimizi pek çok kez ifade ettik.”

KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu kadın cinayetleri konusunda bütün kadın derneklerinin bir arada olması gerektiğini sözlerine ekledi.  

YORUMLAR 35
  • selime 4 yıl önce Şikayet Et
    her baş örtülü bizden değil uyanık olalım hanımlar, tuzaklara düşüm rezil rüsva olmanın yolları açılıyor. imzayı atanlar ilahi huzurda hesabını nsıl verecekler.
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir tesbit Size katılıyorum
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupanin bir sehrinde yasiyorum 52 yil oldu her yil ulkemize tatile geliyorum genclerde öyle bir degisme varki avrupayi gecmis hele genc kizlarimiz allah yardimcimiz olsun tesetturlu genc kizlarimiz islama uygun giyinmiyorlar her sene gecen seneyi aratiyor ailelerin dikkat etmesi lazim
    Cevapla
  • Yurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın hakkını savunayım derken erkeklere çok haksızlıklar yapılıyor, tek bir cümleyle doğru olup olmadığı sorgulamadan erkek evden kovuluyor sonra adam haksızlığa uğradıysa kanunda yanında değilse kendi adaletini aradığını sanan bu kişiler şiddete yöneliyor, kanunlar her iki tarafa eşit yaklaşmalı feminist tiplere kulak asmayın. İslam adaletine göre kanun yapsanız ne kadın ezilir nede erkek.
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Süreti haktan görünenler bu millete tarihindeki enbüyük kötülüğü yapıyor, telafi edilemez hatalar bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı