Reina katliamı davasında kritik tarih 27 Ocak...

ORTAKÖY'deki eğlence mekanı Reina’ya 2017 yılının ilk saatlerinde, yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybederken 79 kişi yaralandı. Davanın bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen Abdulkadir Masharipov’un (36) da aralarında bulunduğu 58 sanığın yargılandığı davada savcının, 27 Ocak 2020'de esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Reina katliamı davasında kritik tarih 27 Ocak...
Reina katliamı davasında kritik tarih 27 Ocak...
GİRİŞ 31.12.2019 10:08 GÜNCELLEME 31.12.2019 10:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen Abdulkadir Masharipov’u yakalamak için 2 bin kişilik özel ekip oluşturdu ve Masharipov, Esenyurt’ta bir evde olaydan 17 gün sonra yakalandı. Savcının tutuklama talebiyle İstanbul Adalet Sarayı’ndaki nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Masharipov, suçlamaları kabul etmiş, kendisini öldürmeyi düşündüğünü dile getirmişti.

 

 

2 BİN 397 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İfadesinin ardından tutuklanarak cezaevinde gönderilen Masharipov hakkında,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede,  “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, 39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurma” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianamenin hazırlanmasının ardından Masharipov’un da aralarında bulunduğu 57 sanığın yargılanması sürüyor.

 

 

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonlarında görülen dava, iddianamenin okunması ve kimlik tespitinin yapılmasıyla 11 Aralık 2017 tarihinde başlamış, mahkeme savunma için söz verdiğinde, Masharipov savunma yapmamıştı.

 

YORUMLAR 6
  • muratcan 4 yıl önce Şikayet Et
    kıyma makinesine koyun ortalık temizlensin. boş yere nefes almasın. beslemeyelim bu adi herifi.
    Cevapla
  • Nazmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Idam
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez, idam gelmeli ve cezası verilmeli. Yaşadığı an yediği her lokma haramdır.
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına bu nasıl anayasa adam 40 kişiyi öldürecek ve devletimi yıkmak için terör estirecek daha halen benim ödediğim vergidende yemek yiyecek.ısınacak ve bu ihanet ettiği ülkenin havasını suyunu kullanacak.Allah aşkına devletin başında bulunanların nasıl bir vijdanı var? Bu caniyi hangi hakla asmıyorlar.
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir kanunki 60-70 yıllık ömrü olan bir insana 2300 sene ceza vermeyi uygun görüyor, Allahın kanunundan ayrılan beşeri ideolojiler işte böyle şaşar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası