Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi hazineye devretti

Son dakika haberi: Milli Piyango'nun geçen seneki talihlisinin kazandığı 70 milyon liralık büyük ikramiye zaman aşımına uğradı. 80 milyon TL'lik 2020 Yılbaşı ikramiyesinin talihlisini bulmasına saatler kala, 2019 Yılbaşı Çekilişi'nde 70 milyon liralık büyük ikramiyesinin isabet ettiği '7615536' numaralı tam biletin sahibi parasını almadı. 70 milyonluk ikramiye 365 gün kuralına bağlı olarak hazineye devretti.

Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi hazineye devretti
Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi hazineye devretti
GİRİŞ 31.12.2019 17:30 GÜNCELLEME 31.12.2019 17:51
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce 31 Aralık 2018 akşamı gerçekleştirilen yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiye "7615536" numaralı tam bilete isabet etmişti. Büyük ikramiyeye ait numaraların bulunduğu biletin sevk merkezi İstanbul-Kadıköy olarak açıklanmıştı.

Milli Piyango çekilişlerinde zaman aşımı süresi bir yıl olarak uygulanıyor. Aradan geçen bir yıla rağmen talihli ortaya çıkmadı ve ikramiye ödemesi yapılmadı. Kamuoyu bu süreçte talihliyi merak ederken, İdare de internet sitesine sayaç koyarak 70 milyon liralık biletin kalan zaman aşımı süresini gösterdi.

Bugün mesai bitimine kadar 70 milyon liralık bileti elinde tutan talihlinin İdareye başvurmaması üzerine, bir yıllık zaman aşımı süresi de dolmuş oldu.

Milli Piyango İdaresinin internet sitesinden de konu, "70 Milyon TL İkramiyeli Milli Piyango Bileti Zaman Aşımına Uğramıştır" ifadesiyle duyuruldu.

Söz konusu ikramiye tutarı, Hazineye devredilmek üzere İdareye gelir kaydedildi. Söz konusu tutar, zaman aşımı süresinin sonuna kadar bir kamu bankasında ikramiye karşılık hesabında tutuluyordu.

Süresinde alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiye tutarları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılıyor. Bu tutarlar, savunma sanayisi, çocuk esirgeme hizmetleri, Türkiye'nin tanıtımı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile olimpiyat oyunlarına hazırlık için kaynak olarak kullanılıyor.

YORUMLAR 81
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    haberin yorumlarına bakınca,haberle ilğisi olmayan konular tartışıldığını gördüm.çok cahil bir toplumuz,allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    sana göre ilgisi yoktur doğrudur. okumuş adamsın ,milleti uyarmak gibi bir derdinde yok. işin iş bu dünyada .
    Cevapla
  • AHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten mi Gözlerim yaşardı......!!!!
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi sayın hazine o parayı kullanırsa hayrını görürmü hocam?
    Cevapla
  • çakma hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    3 veya 5 bölünmüş yol yaparsa belki kurtarır, en doğrusunu ALLAH CC bilir . piyango haramdır, ben sadece o kadarını biliyom .
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    milli piyongo haram denniyorda,çoğu din görevlisi ölüsü olanların verdiği mevlütlere gidip fahiş fiatla bir iki dua okuyup ,ölü sahibinden mevlit başına 300-500 gibi paralar alıyor,para ile Kuran okuyorlar. bunu birçok din görevlisi yapıyor. Kuran ın para karşılığı böyle yüksek para karşılığı okunması haram mı helal mi milli piyongodan önce onu tartışmak lazım.
    Cevapla
  • YAKUP 4 yıl önce Şikayet Et
    tamamen saçmalamışsın onunla bunun ne alakası var. senin hocalarda sıkıntı varmış biz zorla vermeye çalışıyoruz almıyorlar
    Cevapla
  • aykut 4 yıl önce Şikayet Et
    her iksi de haram necis pis
    Cevapla
  • Burdur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bravo diyorum yeni yılda okuduğum en ilginç yorum sürekli hocalarla uğraşan tiplerin bir Sübhaneke duasını dahi ezberlemeyip ahir ömründe para verip ağdalı mevluthanlar aradığı çok olmuştur. Aman dikkat
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam sen tartış onu da. Bir yanlış başka bir yanlışı doğru hale mi getiriyor da kıyas yapıyorsunuz?
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendin oku ozaman
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bol şans... Sen yinede tövbe et bir daha bilet almamaya azmet.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    İsabet olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri