Hemşehrileri Hattat Rakım Efendi'nin türbesini restore etti

Fatih'te yıllardır metruk halde duran Hattat Mustafa Rakım Efendi Türbesi, ÜNSEV'in girişimleriyle eski günlerine kavuştu. ÜNSEV Başkanı Doğan, Hattat Rakım Efendi'nin Ordu Ünyeli olması nedeniyle ecdatlarına sahip çıktıklarını söyledi.

Hemşehrileri Hattat Rakım Efendi'nin türbesini restore etti
Hemşehrileri Hattat Rakım Efendi'nin türbesini restore etti
GİRİŞ 06.01.2020 11:00 GÜNCELLEME 06.01.2020 11:00

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan ve yıllardır metruk halde duran Hattat Mustafa Rakım Efendi Türbesi, Ünyeliler Kültür Sanat Eğitim Vakfı (ÜNSEV) girişimleriyle eski ihtişamına kavuştu.

ÜNSEV Başkanı Ayhan Doğan, Hattat Rakım Efendi'nin Ordu/Ünyeli olması sebebiyle ecdatlarına sahip çıktıklarını belirtti.

Türbenin yaklaşık 100 yıldır metruk vaziyette bulunduğunu dile getiren Doğan "Ecdadımıza ve kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyordu. ÜNSEV olarak 10 yıl önce türbeyi eski haline getirmek için projeler sunduk ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de restorasyonunu tamamladı. Bundan sonra Hattat Mustafa Rakım Efendi Medresesi ve Türbesi, hemşerilerimiz, sanatseverler ve hat ustaları için güzel bir kurum oldu. İnşallah 28 Şubat'ta açılışını yapacağız" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı