BAE, Suriye sonrası şimdi de Libya'da Türkiye'nin karşısında

Kanal 7 Dış Haberler Koordinatörü Taha Dağlı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye karşıtı politikasıyla ilgili Ülke TV ekranlarında Faruk Aksoy'un moderatörlüğünü üstlendiği 'Haber Servisi' programında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 07.01.2020 20:54 GÜNCELLEME 07.01.2020 23:50
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

BAE'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü kara propaganda gün geçtikçe ayyuka çıkmaya devam ediyor. Son olarak Libya'da Hafter'le dirsek temasına girerek Türkiye'yi hedef aldılar.

 

 

Taha Dağlı'nın açıklamalarından satır başları:

BAE başında olanlar Türkiye düşmanlığında sınır tanımıyor. Tarihsel aşamalardan itibaren ele alarak kara propaganda üretiyorlar. Suudi Arabistan'ı da yönlendiren güç BAE'dir. Hacim olarak Arabistan daha büyük ama Selman'la birlikte onları da hizaya çektiler. 

 

BAE'NİN LİBYA'DAKİ TUTUMU

BAE, Suriye'de Türkiye'nin üç büyük operasyonuna karşı PKK'ya destek verdiler. Türkiye bu engele takılmadı. Aynı şekilde Libya'da da Hafter'e para ve asker desteği sağlayarak Türkiye'nin karşısında durmaya devam ediyorlar. 

İSRAİL İLE TÜRKİYE GÖRÜŞEBİLİR Mİ?

Türkiye İsrail'le Netanyahu'nun olmadığı bir denklemde iletişim kurabilir. Akdeniz için İsrail ile bir iletişime geçilmişse bu bürokratlar seviyesinde olmuştur. 

İsrail ve Türkiye arasında herhangi bir anlaşma yapılabilir bu Türkiye'nin aleyhine olacak bir durum değil. Tabii Netanyahu'nun olmadığı bir durumda gerçekleşebilir. Putin, şuan Şam'da Esad ile görüştü çarşamba günü ise İstanbul'da olacak. Ekseni kaybetmeden devletler kendi menfaatleri için bu tür hamleler yapabilir. 

 

YORUMLAR 56
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    İşler kızışırsa İran BAE ve Suudi-Arabistanın bazı kesimlerini ele geçirecektir.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    sıtlarını abd dayamışlar müslüman olmayan bir ülkenin sineğini bile öldürmezler bu kafir tohumları osmanlı savaşı kaybetiğinde ingilizler bunları yönetime koymuştur kimbilir belki ingilizdir bunlar
    Cevapla
  • Hancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bae nin başındakilere bir kaza gerekiyor .bir sui kaza.siz anladınız.bae de parayla satılacak adam çok.durmak zaman kaybıdır.
    Cevapla
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bir fikir söylüyorum türkiye istihbaratı BAE yı karıştırsın patlamalar yapsın bir iki prens indirsin ki aklı başına gelsin bizimle ve Müslümanla uğraşmasın bunu yapayı mecburuz ve güçteyiz
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıbanın başlarından bir tanesi de bu.ama hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak.bunlar Türkleri daha tanımamışlar anlaşılan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat