2020 Ebu Cehil ödülleri sahiplerini buldu

Haber7 Yazarı Esra Elönü, Cumhuriyet ve Birgün Gazetelerinin namaz kılan çocuklarından rahatsız olup yaptıkları skandal haberlere tepki gösterdi.

2020 Ebu Cehil ödülleri sahiplerini buldu
2020 Ebu Cehil ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 10.01.2020 12:16 GÜNCELLEME 10.01.2020 12:16
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Esra Elönü/Haber7

Yüksek bayatlamış haberlerinizi atmayın, boyayın dekoratif kafa tası kırlenti yapın, olmadı ufalayın yemlenecek olanları avlayın.. Bazı haberleri okuyunca aklıma tüylenmiş kazak geliyor. O derece eski. Ya da 90 derecede yıkandıktan sonra gözlük kılıfı haline gelen yün kazağın çaresizliği .

Dün yine bir habere maruz kaldık. “ Derse namaz arası” başlık bu. Derse namaz arası, de ki hay hay olmasın kazası. Yine yazayım, Cumhuriyet Halk Otobüsünde orta kapıya kadar ilerlemeyi ilericilik zannedenlerin kese kağıdı gazetesi bu başlığı atmış diyelim. “ Derse namaz arası”.  Birinci hamur kepazeliğin önlü arkalı sureti bu gazetelerin sefilliği, Dün dar, bugün de dar olan bağnazlığı geniş Uğur’un acizliğiyle yarışır halde.

O gazeteler, 7 yaşındaki çocukların namazını haber yapacaklarına, maklube aromalı Pensilvanya putuna nasıl secde ettiklerini haber yapsınlar.

Bir de kafasında sarı bonesiyle fırın basıp haşerat fotosu çeken dedektif Dündar nerelerde. Onun rezilliği daha fotojenikti. 

Önceden bir Fransız bir İngiliz bir de Temel vardı bizi güldüren. Şimdi CHP’nin fıkra Temel’i o kadar sağlam ki ne hacet eski sürüm fıkralara.. Diyorsunuz ki üslubunuz çok sert, üslubum kutsallarımıza çekilen kılıçtan daha sert olamaz. Düşünsenize evinizde yıllardır kullanmadığınız hurdalardan dekoratif eşyalar üretebiliyorsunuz da 80 yıllık bir hurdayı bir çöp bidonuna bile dönüştüremiyorsunuz.

İnananların kutsallarına saldırmada potpori yapan bu zihniyet kılçıklarından kurtulmaya çalışsa da balığın baştan koktuğu vecizini unutuyor.

Hatırlayın buna benzer bir garabet daha yaşanmıştı.  CHP’li Vekillerden bir tanesi soruyordu  “ Çocuklara namazı neden sevdiriyorsunuz”. Camileri ahırla modifiye eden, ezanı kendileri için cevapsız çağrı olarak görmelerinden mülhem Türkçe okunsun diyerek oklarının üstüne tüy diken, 15 Temmuz Gecesi şehadet erleri için sala okuyan müezzini darp eden bir zihniyet için 100 puanlık  gargaralık soru. Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Server Gençlik ve Spor Kulübü'nün başlattığı 'Haydi Çocuklar Camiye' etkinliğini sorguluyordu .

Namaz ideoloji aşılamakmış. Yahu şuna alet çantası haline getiremediğimiz dinin düşmanı, getirdiğimizin de sempatizanıyız desenize doğrudan. Aydınsınız ya siz, nasıl bir aydınlatma sistemi ki ahır seven zihniyetinizin tesisatına yetmiyor.

Namazı, vicdan satmakla vicdanlı olmak arasındaki farkı bilsinler diye sevdiriyoruz.

Mabetlerine değecek namahrem eli secdeleriyle büksünler diye sevdiriyoruz.

İnsanların inançlarına saygıyı düstur edinmek kendi inandıklarına sahip çıkmaktan geçer. Kendi kıyamlarına sahip çıkmayı öğretiyoruz ki ucuz kalkışmalara göğüs gerebilsinler.

Siz dini kullanmayı seviyorsunuz onlar yaşamayı.

Yani fazla bayat olacak ama yine siz yabancı değilsiniz ısıtır yersiniz soru şu “ Sürekli baleden bahseden bir hatun vardı aranızda”. Hangi ideolojiyi aşılamak baleyi sevdiriyorsunuz beyler.. Karşınızda Nur Serter aromalı zalimliklerle ikna edilecek bir gençlik yok!

İstiklal ruhu Allah'tan başka hiçbir güce eğilmeyen başların üzerinde..

Siz bir çocuğun seccadesinden rahatsız oluyorsanız,

Pusuya yatanların bayrağı altına sığınabilirsiniz. …

Bir müminin en kıymetli seccadesi vatan toprağıdır..

Anladınız..

Esra Elönü - Haber 7 

elonue@gmail.com

Twitter@elonue

YORUMLAR 130
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya gelsinlerde çocukların ta kreşten başlayarak nasıl kilise kilise dolaştırıldığını, dini bayramlara nasıl büyük bir hamasetle okullarda, kreşlerde, özel vakıflarda hazırlandıklarını, nasıl piyesler, şiirler hazırlayıp korolarla bizim surelerimiz kadar dini şarkılar ögretip büyüklerine sundurduklarını görsünlerde laikliğin merkezi Avrupa'da dinin günlük hayata nasıl hakim olduğunu görsünler. Adamlar kiliseye rahat gidebilmek için pazarı bile tatil yapmışlarda bizimkilerin haberi yok, bunuda tesadüf sanıyorlar.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp ye hizmet eden sp,iyi partili,abdullah gül, davutoglu ekibi ve babacanlar bu günlere geldiklerine şükretsinler. Chp nin tırnağı tutuğu gün 28 subat sürecinde yaşananları aratan gunlerini, bu chp sevicilerin torunları rahmetle anarlar.
    Cevapla
  • haymanali 4 yıl önce Şikayet Et
    tskler esra hanim yuregine sağlık ya ben herzanan soyluyorum chp demek islam dusmani demek mubafik bir parti bunlar gidip tapinaklarda saygiyi öğrenen birer zavalli cagdaslik adi altinda herturlu dalkavuklugu yapan ebu cehil torunlari
    Cevapla
  • selocan 4 yıl önce Şikayet Et
    it bunlar harşeye hırlar lar kemik bekler itoğulları
    Cevapla
  • Mücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP ülkenin başına gelmiş en büyük beladır ya buna oy veren müslüman lar. Allah CC bunu size sormazmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini