Berfin Özek'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür: Çok mutlu oldum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destek mesajından sonra, Berfin Özek'ten teşekkür geldi. Özel, "Umudum kırılmıştı ama Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra çok mutlu oldum. Çok teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum" diye konuştu.

GİRİŞ 10.01.2020 14:08 GÜNCELLEME 10.01.2020 14:28
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hatay'da Berfin Özek'in yüzüne asitli saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen cezanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeterli bulunmaması Berfin ve ailesinin yüzünü güldürdü. Berfin, "Umudum kırılmıştı ama Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra çok mutlu oldum. Çok teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum" dedi.

 

 

İskenderun ilçesinde, Berfin Özek'e asitli saldırıda bulunan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik'e verilen 13 yıl 6 ay hapis cezasını yeterli bulmayarak, yargıya "Vicdanınızın sesini dinleyin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Berfin ve ailesinin yüreğine su serpti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Berfin Özek, "Umudum kırılmıştı ama Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra çok mutlu oldum. Beni kızı yerine koyduğu için çok mutluyum. Vicdanınızın sesini dinleyin demiş o kadar doğru bir karar ki bu herkes elini vicdanına koysun öyle karar versin. Cumhurbaşkanımıza buradan çok teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum" dedi.

Anne Zeynep ve baba Yaşar Özek de Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederken, tek isteklerinin adaletin yerini bulması olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Mehtap Sert ise düzenlediği basın toplantısında sanığa verilen cezanın 12 yıl adam yaralamadan 18 ay ise asit bulundurmaktan verildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu ceza bizleri ve Berfin'i tatmin etmedi ve karara itiraz etmeye karar verdik. Sağlık Bakanından ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanından Berfin'in yanında oldukları açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanı'ndan gelen açıklamaların Berfin ile ilgili kısmını anlamlı buluyoruz ve kadına şiddetle mücadele anlamında Cumhurbaşkanı'nın bu samimiyetini devam ettirmesini ve gerekli şeylerin yapılması için ön ayak olmasını diliyoruz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Berfin Özek'le ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Geçenlerde bir namussuz bir alçak kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gözü gidiyor. Kanunun en yüksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz söyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize böyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin. 

Kadına şiddet olgusu ile aile kurumuna saldıran bir oluşum meydana geldi. Türkiye'deki kadın cinayetleri vakası Avrupa'nın yarısı kadar. Kadına fiziken ya da ruhen şiddet uygulayanın karşısına önce biz çıkarız biz. Anne olan eş olan kız evlat olan insanın yarısı olan kadına yönelik her türlü ayrımcılık anlayışa eyvallah etmedik. İnsani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun içinin boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Aileye sahip çıkacak anlayışla çalışmalarımızı yürüteceğiz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 33
  • şalgam 4 yıl önce Şikayet Et
    hapse gerek yoktu bence onun yüzünede kezzap dökülse iyi olurdu adalet yerini bulurdu
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kiz omur boyu ceza almis hergun aynaya bakinca o aciyi gorecek.Adam ise 13 yil sonra kaldigi yerden hayatina devam edecek.Ayni sekilde yuzune kezzap atacaksinki oda bir omur boyu unutmasin o aciyi.Kisas ta hayat vardir.
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kisas olmali ayni sekilde onunda yuzune kezzap atilmali.
    Cevapla
  • Caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi biz o adi herifi içeri alıp 13 yıl besiye çekince o; cezalanmış mı olacak...? Kızın hayatı mahvoldu, yüzünün görüntüsü bozuldu ve bir gözü gitti. Psikolojisi alt üst oldu. Bunun cezası çok daha ağır olmalı ve bunu yapan, çok ağır tazminatlar ödemeli. Umarım bu kızın karşısına, iç güzelliğe önem veren iyi birileri çıkar ve mutlu olur.
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın hakkı derken, kadınlar evde durmaz aile olamaz hale geldiler. Evli kadınlar eşini ve çocuklarını bırakıp boşanmadan başka erkeklerle kaçmaya ve zina yapmaya başladılar. Aile bakanı ATV ye (Esra Erol) hiç bakmıyor heralde. Ben utanıyorum. Evi terkedip başka erkeklere boşanmadan gidip zina yapmanın cezası neden yok? Çocuklarımıza dokunamaz olduk. Ne aile içinde nede okul da çocuklara gözünüzün üzerinde kaşınız var diyemez olduk. Böylemi gelecek nesil yetişecek. Çok yazık, Gelecek nesil tehlikede.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması