Bayrak Şairi Arif Nihat Asya unutulmadı

Gaziosmanpaşa Belediyesi İle İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesince ortaklaşa düzenlenen programda Şair Arif Nihat Asya anıldı.

Bayrak Şairi Arif Nihat Asya unutulmadı
Bayrak Şairi Arif Nihat Asya unutulmadı
GİRİŞ 12.01.2020 14:02 GÜNCELLEME 12.01.2020 14:02

Gaziosmanpaşa belediyesi konferans salonunda düzenlenen programın konuşmacısı Tarihçi Yazar Reşat Gürel şairin mısraları ile süslenmiş slaytlar eşliğinde Arif Nihat Asya’yı adeta şiir gibi anlattı. Şairin Bayrak şiirini nasıl yazdığını anlattığı bölümde ise duyguların coşmasına sebep oldu.

İşte o şiirin hikâyesi kendisi gibi şair olan Yavuz Bülent Bakiler’in kaleminden “Adana’da 5 Ocak kutlamaları için Milli Eğitim Müdürlüğü bayrak konulu bir şiirin öğrenciler tarafından okunmasını ister. Lise müdürü bu işle ilgili Arif Nihat Asya’yı görevlendirir. O da öğrencilerinden birkaçına bu vazifeyi verir. Bir iki gün araştırma yapan öğrenciler “bulamadık” diyerek hocanın yanına gelirler. Kendi kendine bu şiiri yazmaya karar verir. Akşam el-ayak ortalıktan çekilince, petrol lambasının yorgun ışığı altında, bayrağımıza sarınarak kalemi eline alır. Şafak sökerken, Bayrak şiiri hazırdır. O gece, şiiri nasıl yazdıysa, öylece kalır. Yani üzerinde ikinci bir defa oynamaz.”

Reşat Gürel’in sunumundan sonra şairinin şiirlerinden birkaç şiirin okunmasıyla program sona ererken günün anısına Gaziosmanpaşa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Kızıldağ plaket takdimi yaparken İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Kerem Akpınar da bir kitap hediye etti.

Geleneksel aile fotoğrafının çekimiyle program son buldu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!