İBB'den tepki çeken karar! Fişlemeye başladılar

İBB iştiraklerinden olan İstanbul Personel Yönetim A. Ş.’de (İSPER) yapılan bir uygulama tepki çekti. İSPER, çalışanlarına gönderdiği duyuruda sivil toplum kuruluşları ya da organizasyonlarda gönüllü olarak görev alacakların insan kaynaklarına bildirilmesi istendi. İSPER'in bu uygulaması özel hayata müdahale olduğu gerekçesiyle "çalışanlarını fişliyor" yorumların yapılmasına neden oldu.

İBB'den tepki çeken karar! Fişlemeye başladılar
İBB'den tepki çeken karar! Fişlemeye başladılar
GİRİŞ 17.01.2020 17:17 GÜNCELLEME 17.01.2020 21:19
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye iştiraklerinden olan İstanbul Personel Yönetim A. Ş. (İSPER)  tarafından çalışanlara yönelik alınan bir karar tepki çekti.

 

 

İSPER, çalışanlarından ikinci bir işte çalışmayla ilgili taleplerin artması üzerine yaptığı belirtilen duyuruda "Çalışanlarımızın mesai saatleri haricinde başka bir işveren emrinde çalışmaması ve/veya gelir getirici ek bir iş yapmasına onay verilmemektedir." ifadelerini kullandı.

ÖZEL HAYATA MÜDAHALE

 

 

İSPER'in açıklamasının son bölümünde sivil toplum kuruluşları ya da organizasyonlarda gönüllü olarak görev alacakların insan kaynaklarına bildirilmesi isteği özel hayata müdahale olduğu gerekçesiyle fişleme yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İSPER İnsan Kaynakları tarafından çalışanlara yönelik yaptığı tepki çeken duyuru şu şekildeydi:

"Değerli çalışanlarımız,

İkinci bir işte çalışmayla ilgili taleplerin artması üzerine duyuru yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Çalışanlarımızın mesai saatleri haricinde başka bir işveren emrinde çalışmaması ve/veya gelir getirici ek bir iş yapmasına onay verilmemektedir.

Sivil toplum kuruluşları ya da organizasyonlarda, gelir amacı olmaksızın gönüllü olarak yapılacak her türlü katılım için de onay alınması ve insan kaynaklarına yazılı bilgi verilmesi gerekmektedir."

MEDYADA HABER OLUNCA ÇARK ETTİLER

İSPER İnsan Kaynakları'nın mail ve mesaj yoluyla çalışanlara gönderdiği bilgilendirme mesajı haberleştirilerek kamuoyuyla paylaşılmasının ardından geri adım atıldı.

İSPER İnsan Kaynakları, personele bu kez şu düzeltme mesajını geçti:

Sivil toplum kuruluşları ya da organizasyonlarda, gelir amacı olmaksızın gönüllü olarak yapılacak her türlü katılım için 01.07.2020 tarihli İnsan Kaynakları Yönetmeliği madde 22/V' te belirtildiği üzere onay alınması gerekmemektedir. Bir önceki duyuruda onaya gerek olduğu sehven ifade edilmiştir. 
Bilgilerinize..

YORUMLAR 55
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'i de inceleyelim mi? Yanında Ankara Çankaya? Hatta incelemeye gerek yo, tek bir sorum var, bu iş görmezler ve görmeyecekler geleli 1 yıl olacak nerdeyse; Ankaraya bir çivi çakmışmı Mansur? Peki ya eko bir çivi çakmışmı İstanbul'a? Cevap- Bu adamların amacı hizmet değil, rant...Mansurun rüşvet talebinin üstünü ne de çabuk örttünüz...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Amaçları gezi parkı gibi bir eylem yaratmak. Bütün hareketleri ve söylemleri ayrımcı ve çatışma yaratıcı Hükümet'le hep ters adım atmak üzerine kurulu .İstanbul' da hiç hizmet yok. Yazık bu İstanbul'un haline
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul 5 yılda 15 yıl geriye gidecek ekremis imamilis sayesinde
    Cevapla
  • Osmanlı dedesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın ama 600 yıl geriye gitmekten iyidir yıldoymuş....
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    chp hizmet etmez edemez etmesi imkansızdır cehapeden hizmet beklemek güneşde hayat bulmaya benzer
    Cevapla
  • mtdrgn 4 yıl önce Şikayet Et
    eskişehir i incele o zaman.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    fişleme işini cehapeliler iyi bilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...