Adil Öksüz'ün şoke eden mesajları ortaya çıktı!

Adil Öksüz'ün 29 Ocak 2016'da örgüt yöneticilerinin olduğu ByLock grubuna gönderdiği ve darbe iması içeren mesajda, "Hocaefendi (FETÖ elebaşı) imtihanın zorlaşacağını söylemiş ve şöyle bir müjde vermiş. Bu yıl süfyaniyetin yıkılış yılı" ifadeleri dikkati çekti.

Adil Öksüz'ün şoke eden mesajları ortaya çıktı!
Adil Öksüz'ün şoke eden mesajları ortaya çıktı!
GİRİŞ 17.01.2020 11:39 GÜNCELLEME 17.01.2020 11:39
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün firari sözde "TSK imamı" Adil Öksüz'ün darbe girişiminden 6 ay önce ByLock'tan örgüt üyelerine elebaşı Fetullah Gülen'in darbe iması içeren mesajlarını ilettiği ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen  davanın firari sanıklarından Adil Öksüz'ün ByLock yazışmaları deşifre edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet birimlerince yapılan çalışmalarda, Öksüz'ün 10 Ağustos 2014'ten 2 Şubat 2016'ya kadar aktif ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.     

Deşifre edilen yazışmalarda Öksüz'ün kendisi gibi örgütün mahrem yapısında görevli kişilere örgüt elebaşı Gülen'in mesajlarını ilettiği ortaya çıktı.     

DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Öksüz'ün 29 Ocak 2016'da örgüt yöneticilerinin olduğu gruba attığı ve darbe iması içeren mesajda, "Hocaefendi (FETÖ elebaşı) imtihanın zorlaşacağını söylemiş ve şöyle bir müjde vermiş. Bu yıl süfyaniyetin yıkılış yılı." ifadeleri dikkati çekti.     

Öksüz'ün Türkiye'de bulunan örgüt yöneticileriyle motivasyon içerikli yazışmalar yaptığı da belirlendi.     

DARBEDEN ÖNCE MOTİVASYON

Darbe girişiminden önce FETÖ soruşturmalarında tutuklananları motive etmek için atılan mesajda, "Bu zamanın ehemmiyetinden bahsetmiş. Bu zamanda hizmet edenlerin şanslı olduğunu söylemiş. 'En çok üzüldüğüm esnaf abiler ve ablalar. Yoksa alsınlar görev yapan arkadaşları, yatsın onlar.' demiş." ifadeleri yer alıyor.     

3,5 YILDIR ARANIYOR

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı  Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı çevresinde yakalanan Öksüz, 18 Temmuz Pazartesi  getirildiği Ankara Batı Adliyesinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.      

Soruşturmayı yürüten savcının karara itirazının da asliye ceza hakimi tarafından delil yetersizliğinden reddedilmesi üzerine Öksüz, Sincan'daki adliyeden çıkarak kayıplara karışmıştı.       

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden 3 gün sonra Ankara'dan uçakla İstanbul'a gittiği, 19 Temmuz'da Sakarya'nın Akyazı ilçesine geçtiği belirlenmişti.     

Almanya'da olduğu öne sürülen Öksüz, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde "kırmızı" kategoride yer alıyor.     

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Camisiz tek camaat kime hizmet ettiyi ayyuka çıktı budünyada Allah cezasını versin
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Bak adil... hangi yaşa gelmişsin hala dinini öğrenmemişsin. gidince yandın. benden söylemesi... yinede sen bilirsin. Samimiyetinde samimi ol......(İmam ı Rabbani Hazretleri) müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Bak Gülen... beni iyi dinle. sen zındıksın haberin bile yok. senin islam ile alakan dahi yok. ölünce de görürsün. benden söylemesi. müslümanları daha fazla da aldatma. gerçi ahmak müslüman çok varda. bilgilerinize. Müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • Abdullah Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yaşadığı her gün bu millete eziyettir.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunları elime bi verse Ankara Ulus meydanına idam sehbası kurup hepsini asacan bunlar bu vatanın ekmegini yeyip kuduran Hain kişiler ABD uşakları....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?