Seyda Abdulkerim Çevik neden öldürüldü? Binlerce kişi uğurladı

Bitlis'ten gün içerisinde son dakika bir ölüm haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin Hoca'nın torunu olan bölgenin tanınmış kanaat önderi Seyda Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın yaşanmasının ardından İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun da taziye mesajı yayınladığı Çevik neden öldürüldü?

GİRİŞ 19.01.2020 23:27 GÜNCELLEME 19.01.2020 23:55
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre olay, Erentepe Mahallesi'ndeki Muhammed Hafit Efendi Mescidi'nde meydana geldi. Y.Ş. isimli şahıs medreseye giderek bilinmeyen bir konudan dolayı burada görüştüğü Çevik'e silahla ateş açtı.

Seyda Abdülkerim Çevik

Ağır yaralanan Çevik, ambulansla kaldırıldığı Güroymak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde otopsisi tamamlanan Çevik’in cenazesi hastane morgundan alınarak kar yağışı altında yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla tekbirler eşliğinde Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanında toprağa verildi. 

 

 

İşte cinayete ve Çevik'e ait ayrıntılar;

BÖLGEDE TANINMIŞ KANAAT ÖNDERLERİNDENDİ

 

 

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin en tanınan kanaat önderlerinden Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

ÖLDÜRÜLMESİNİN ARKASINDAKİ SIR PERDESİ NE?

Türkiye'de önceden de yaşanan İsmailağa Cemaati'ne mensup hocalardan Bayram Ali Hoca ve Hızır Ali hoca vakaları tekrardan akıllara geldi. Bir din aliminin neden öldürüldüğü hep tartışılırken aynı olayın bu kez de Nakşibendi ekolünün çok güçlü olduğu Bitlis'te yaşanması bu soruyu tekraradan hatırlattı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN CİNAYETİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Hedef alınarak öldürülen Seyda Abdurkerim hoca, bölgedeki kan davalarını bitiren ve aşiretlerin iyi geçinmesini isteyen bir isimdi. Bu olaydan rahatsız olan ve bölgede bulunan terörist çeteler, aşiretler arası husumeti kendi yararlarına kullanarak huzurun olmadığı bölgede daha rahat faaliyet yerine getiriyordu. Bu açıdan olaya bakanlara göre bu cinayetin azmettiricisi terör örgütlerinden başkası değil. 

YORUMLAR 67
  • mardin 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem.Rabbim rahmet etsin.Allah şehadetini kabul etsin.Kabrine cennetten pencereler açılsın.
    Cevapla
  • Yavuzakin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sunnet cemaatler bu ulkenin sigortalaridir Allah sayilarini artirsin gidip gormek lazim kisi tanimadiginin dusmanidir insanlar bu mubarekleri tanisa bir daha birakmaz
    Cevapla
  • Norşin 4 yıl önce Şikayet Et
    1990'dan beri PKK bolgenin inanç, ahlak ve kültür yapisini bozmak ve korku imparatorluğu olustrmak için seyda, alim, hoca ve imamlari katlederek dindar insanlar hakkinda algi oluşturuyor.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Kürt halkının tepkisini çekmemek için pkk ustlenmez,keza cinayeti sıra dışı işleyerek kamufle olacağını sanıyor..
    Cevapla
  • lkmn 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin. Alimlerimiz gittikçe azalıyor, Allah sayılarını artırsın. amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı