İbrahim Kalın'dan Berlin Zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Berlin'deki Libya Zirvesi'ne ilişkin, "Çatışmaların durması ve siyasi çözüm için önemli bir fırsat" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü diplomasi sayesinde Türkiye'nin süreçte kilit aktörlerden biri olduğunu kaydeden Kalın, "Türkiye barışçıl politikasını sürdürecektir" dedi.

GİRİŞ 20.01.2020 09:53 GÜNCELLEME 20.01.2020 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Berlin'deki Libya Zirvesi'ne ilişkin, "Çatışmaların durması ve siyasi çözüm için önemli bir fırsat" ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü diplomasi sayesinde Türkiye'nin süreçte kilit aktörlerden biri olduğunu kaydeden Kalın, "Türkiye barışçıl politikasını sürdürecektir" dedi. Kalın şu ifadeleri kullandı: 

"Berlin Zirvesi, Libya’da çatışmaların durması ve siyasi çözüm için önemli bir fırsattır. Cumhurbaşkanımızın etkin ve çok yönlü diplomasisi, Türkiye’yi sürecin kilit aktörlerinden biri yapmıştır. Türkiye, vekalet savaşlarına karşı yapıcı ve barışçıl politikasını sürdürecektir."

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Libya Hükümeti ile yaptığı Deniz Mutabakatı Anlaşması geçerliliğini koruyor ve askeri müdahalenin reddedilmiş olması ve silah ambargosu bir anlamda aynı anda hafter soytarısına yaptırım olur ki, o soytarı bunu dinlemez çiğnerse başka koşullar üzerinden konuşulmaya başlanabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak