Sosyal medyada provokasyon! Felaket fırsatçıları büyük tepki çekti

Elazığ’daki depremin ardından Türkiye kenetlenmişken, Başta CHP'li Tuncay Özkan, gazeteci Ceyda Karan ve oyuncu Berna Laçin olmak üzere sosyal medyadan birçok kullanıcı provokasyona imza attı. Bakan Soylu, 'İnsanlık dışı' diyerek sosyal medyadan asılsız paylaşımlarla vatandaşları provoke edenler hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Sosyal medyada provokasyon! Felaket fırsatçıları büyük tepki çekti
Sosyal medyada provokasyon! Felaket fırsatçıları büyük tepki çekti
GİRİŞ 25.01.2020 03:51 GÜNCELLEME 25.01.2020 14:24
Bu Habere 284 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye Elazığ'daki depremle ilgili nasıl yardımcı olabilirim diye düşünürken kendilerine muhalif diyen siyasetçi ve sözde gazeteciler de manipülasyona başladı.

Kurum ve kuruluşlar Elazığ ve çevre illerde hasar gören binalar için seferber oldu. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, UMKE ve çevre illerdeki itfaiye ekipleri dahil tüm birimler harekete geçerek Elazığ'a ulaştı.

PROVOKASYONA İMZA ATTILAR

Vatandaşlar ise depremde zarar gören vatandaşlar için battaniye, sıcak yemek ulaştırmaya çalıştı. Devletin ve milletin deprem sonrası anında reaksiyon göstermesi ve gerekli tüm tedbirleri almasını hazmedemediler! CHP'li Tuncay Özkan, gazeteci Ceyda Karan ve oyuncu Berna Laçin sosyal medyadan provokasyona imza attı.

CHP'Lİ ÖZKAN'DAN ÇİRKİN PROVOKASYON!

CHP'li Tuncay Özkan sosyal medya hesabı Twitter üzerinden manipülasyon amaçlı paylaşımlarda bulundu. CHP'li Özkan "Sağlam olması gereken yerlerin başında hastaneler geliyor fakat durum oralarda da içaçıcı değil" diye yazarak video paylaştı. Özkan'ın paylaştığı video Elazığ'da değil Şanlıurfa'da tadilat sırasında çekilen bir hastaneye ait olduğu ortaya çıktı.

BAKAN SOYLU: İNSANLIK DIŞI BİR YAKLAŞIM

Bakan Soylu, sitem edeceği bir konunun bulunduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konunun siyasetle ilgili değerlendirilmesini son derece yanlış bulduğumuzu söylemek istiyorum. Biz zor günümüzde birlik olmak zorundayız. Özellikle iki meseleye dikkat çekmek isterim. Başka deprem fotoğraflarını göstererek, sosyal medyada bir panik havası oluşturmaya çalışanlar, 'Şu anda Elazığ yanıyor' diye başlık atmaya çalışanlara hem sitem ediyorum hem de bu konuda gerekli tahkikatı yapacağımızı da buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. İkincisi de meseleyi siyasallaştırıp Türkiye'nin deprem konusundaki yeterliliğini tartışmaya açmak elbette belki bu saatte yapılabilecek insanlık dışı bir yaklaşımdır. Bunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Bugün, birlik ve beraberlik içerisinde olmak günüdür."


İşte tepki çeken paylaşımların bazıları:




 








 

 

 

YORUMLAR 284
  • Geleceğimiz için 4 yıl önce Şikayet Et
    Maddi manevi bütün değerlerimiz çok açık saldırı altında ve epeydir saldırganlar layığını bulmuyor ama bulması lazım böyle gitmez.
    Cevapla
  • Isparta 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun lanet olsun demekle olmaz böyle terbiyesiz haber edenleri polis alacak eşeği suya yollayacak copla yermin yemezmin
    Cevapla
  • Adıyaman li 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlae insanlıktan nasibini almamış caniler
    Cevapla
  • Ahmet şengün 4 yıl önce Şikayet Et
    allah bu CHP ve piravaksiyonlarin belasını versin
    Cevapla
  • Derinuzman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainleri acilen tutuklayın. Toplumun maneviyatina saldırıyorlar. Allah rızası için bu soysuzları yargılayın....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...