İŞKUR TYP personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

İŞKUR’un Toplum Yararına Programları kapsamında personel alımları için geri sayım başladı. Peki 2020 TYP personel alımları ne zaman yapılacak? 2020 TYP çalışan maaşları ne kadar olacak?

İŞKUR TYP personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?
İŞKUR TYP personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 31.01.2020 09:25 GÜNCELLEME 31.01.2020 09:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toplum Yararına Programlar (TYP) İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile yayınlanan ilanların neticesinde yapılan istihdamlardır. Bu sayede işsizlere iş kapısı olunarak işsizliğin önüne geçilir. Geçtiğimiz yıllarda yoğun bir şekilde yapılan TYP ile personel alımlarının 2020 yılında ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki TYP personel alımı ne zaman yapılacak?

 

TYP Başvuru Şartları Neler?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

 

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

Adaylar Nasıl Seçiliyor?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

- Noter kurası yöntemi,

- Liste yöntemi,

- Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

TYP’nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz.

TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ ve ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde de düzenlemeler getirilmiştir.

2020 TYP Maaşı Ne Kadar

- Çalışanlara asgari ücret üzerinden maaş verilmektedir.

- Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri

- Haftalık Çalışma Saatleri

- TYP’de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.

2020 TYP Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR tarafından TYP kapsamında yapılan personel alımları en son geçen yılın sonunda yapıldı. Yeni yılda alımların ne zaman yapılacağı henüz kesinleşmedi. Fakat yeni ilanlar yayınlandığında haber7.com üzerinden takip edebilirsiniz.

Kimler TYP’den Yararlanamaz?

- İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

- Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

- Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

- Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

- Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

TYP’de İzin Süresi Ne Kadar?

Katılımcıların TYP’ye devamı zorunludur.

Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilmektedirler.Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmez.

YORUMLAR 5
  • Hülya tokattan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tokat typ nezaman açılacak merakla bekliyorum yetkililere sesleniyorum bir an önce harete geçsin 1 yıldan fazla işsizim 2 çocuk var lütfen ihtiyacı olan girsin
    Cevapla
  • Ayse kırbıyık . 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen işkur açılsin biz ev hanimları icin bir gelirdi elimize harclık oliyordu bunu bize cok gördünuz lütfen yardım ediniz bir okadar magduruz
    Cevapla
  • Zeliha 4 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ corlu saray malkara ergene muratlı işsiz ve mağdur lar biraz onlarida göze alın görün biran önce karar verip onaylanlyip typ leri acın lütfen
    Cevapla
  • Zeliha 4 yıl önce Şikayet Et
    Typ ler açılsın artık işkur müdürlüğüne ve yonetimligine sesleniyorum işsiz ve mağdur olduk yaa
    Cevapla
  • İşsiz baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadının yeri evinde otur mak kocan calışsın erkeklere iş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...