Sadakataşı Derneği deprem bölgesinde

Elâzığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından harekete geçen Sadakataşı Derneği, bölgeye mobil büfe ve 15 kişilik acil yardım ekibiyle ulaşarak çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Sadakataşı Derneği deprem bölgesinde
Sadakataşı Derneği deprem bölgesinde
GİRİŞ 29.01.2020 19:20 GÜNCELLEME 29.01.2020 19:34

Merkez üssü Sivrice olan başta Elâzığ ve Malatya olmak üzere geniş bir alanda hissedilen 6,8 büyüklüğünde deprem sonrası Sadakataşı Derneği bölgeye acil yardım ulaştırmaya devam ediyor.

 

 

MOBİL BÜFE ELAZIĞ'DA

 

 

Depremin gerçekleşmesi ardından, İstanbul’da bulunan Mobil büfe yardım ulaştırmak için bölgeye ulaştı. Depremin yoğun olarak hissedildiği bölgeleri gezen mobil büfe düzenli olarak sıcak yemek ve çay dağıtımları gerçekleştiriyor.

YARDIM MALZEMELERİ DAĞITIMI

Sivrice’de depremden etkilenen ve çadırlarda yaşamlarını sürdüren ailelere Sadakataşı acil yardım ekipleri tarafından, 1100 battaniye, 90 soba ve çocuklar için bebek bezi, süt ve bebek bisküvisi dağıtımları gerçekleştirildi.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Derneğin acil yardım ekibi içerisinde bulunan 2 doktor tarafından çadırlarda yaşayan ailelerin düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılıyor ve gerekli görülmesi durumunda hastalar hastaneye sevk ediliyorlar.

ACİL İHTİYAÇ MALZEMELERİ

Bölgede bulunan Sadakataşı ekibi, çadır, battaniye, soba, yakacak, kışlık kıyafet, hijyen kolisi ve gıda kumanyasını acil ihtiyaç malzemesi olarak belirledi. Dernek bölgede yaşanan kriz bitene kadar yardım çalışmalarına devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti