Yüksek mahkemeden Boydaklara ret

FETÖ kapsamında yargılanan eski Boydak Holding yöneticilerine verilen mahkûmiyet kararı, Ankara Bölge Adliye Mahkemesince yerinde bulundu.

Yüksek mahkemeden Boydaklara ret
Yüksek mahkemeden Boydaklara ret
GİRİŞ 30.01.2020 12:51 GÜNCELLEME 30.01.2020 13:02

Yargılama aşamasında eksiklik olmadığına ve ispat bakımından değerlendirmenin yerindeliğine işaret edilen kararda, delillerin hukuken geçerli ve elverişli olduğu bildirildi. Kararda, mahkûmiyet alanlara yönelik ceza artırım ve indirimlerin yasal gerekçeye dayandığı kaydedildi. Bu sebeple sanık ve avukatlarının istinaf başvurularının esastan reddinin kararlaştırıldığı anlatılan kararda, mahkûmiyet kararlarının yerinde olduğunun altı çizildi.

 

 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince 12 Temmuz 2018’de görülen karar duruşmasında, eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak’a “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 18 yıl, holdingin eski yöneticileri Mustafa, Bekir, Erol ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ’a “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay, holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’a aynı suçtan 11 yıl 10 ay 15 gün, eski holding yöneticisi Şükrü Boydak’a ise aynı suçtan 10 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti ayrıca sanıklar Memduh, Hacı, Şükrü, Mustafa, Bekir, İlyas, Bekir ve Erol Boydak ile Murat Bozdağ’ın, kayyum yetkilerinin devredildiği TMSF tarafından yönetilen holding ve şirketlerde bulunan hisselerinin müsaderesini kararlaştırdı.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri