Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefonda görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı ile görüştü
GİRİŞ 02.02.2020 18:46 GÜNCELLEME 02.02.2020 20:22

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’in, bugünkü telefon görüşmesi sırasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’ adıyla sunduğu Filistin-İsrail çözümüne yönelik planını değerlendirdiği belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’in, bugünkü telefon görüşmesi hakkında şu ifadeler kullanıldı:

"İran ve Türkiye dışişleri bakanları, İslam dünyasındaki gelişmeleri, özellikle de işgal altındaki Filistin’deki durumu ve 'yüzyılın anlaşması' olarak bilinen projeyi değerlendirdi. Bakanlar, İslam dünyasının Filistin’in satılmasına yönelik kararlı pozisyon alması gerektiğini doğruladı."

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ile Filistin arasındaki gerilime son vermek amacıyla 'Yüzyılın Anlaşması' adı altında hazırlanan projeyi, Beyaz Saray'daki basın toplantısında duyurmuştu.

Anlaşmaya en sert tepkiyi Türkiye gösterirken, İran ve BM'den de olumsuz açıklamalar geldi. Başta Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkeleri İsrail ile Filistin arasında doğrudan müzakerelerin başlaması çağrısında bulunmuştu.

Planı reddeden Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, “Tarihe Kudüs’ü satan veya ondan vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim. ABD artık Filistin için dost bir ülke değil. Trump’la görüşmeyi de reddettim” açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor