Son iki yılda Pegasus'un üç Boeing 737'si pistten çıktı

Pegasus Havayolları'nın son iki yılda yaptığı üç kaza da, havayolu şirketinin filosundaki Boeing 737-800 model uçaklarında yaşandı.

Son iki yılda Pegasus'un üç Boeing 737'si pistten çıktı
Son iki yılda Pegasus'un üç Boeing 737'si pistten çıktı
GİRİŞ 05.02.2020 20:09 GÜNCELLEME 05.02.2020 22:54
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İzmir’den İstanbul’a gelen Pegasus Havayolları’na ait içinde 177 yolcu ve 6 mürettebatın olduğu Boeing-737 model bir yolcu uçağı akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olduğu Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. 

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait Boing 737 tipi uçağın pistten çıkarak kaza yapmasını değerlendiren Habertürk yazarı Güntay Şimşek, "Aynı havayolunda 2 yıl içinde 3 defa pistten çıkma hadisesi normal değil, burada bir sıkıntı var. Burada da pilotaj hatası varmış gibi görünüyor" diye konuştu. 

 

 

Bu kazayla birlikte, son iki yıl içinde pistten çıkan Pegasus uçaklarının sayısı üç oldu. 

İşte yakın geçmişte yaşanan iki benzer vaka;

YER YİNE SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI

Bugün Sabiha Gökçen'de meydana gelen kaza geçen ay meydana gelen diğer uçak kazalarını akıllara getirdi. 07 Ocak'ta Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Havalimanı'ndan İstanbul'a gelen Pegasus Havayolları'na ait uçak, inişten sonra pistten çıkmış, kazada herhangi can kaybı ve yaralanma olmamıştı.  Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuş, uçuşlar İstanbul Havalimanı'na yönlendirmişti.  

Havayolu şirketi Pegasus Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise şunlar ifadelere yer verilmişti; 

"Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecek"  

TRABZON HAVALİMANI'NDA UÇAK PİSTTEN ÇIKMIŞTI

Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı 14 Ocak 2018 tarihinde  Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başında manevra yaparken, pistten çıkmış, uçağın toprağa saplandığı kazada, ölen ya da yaralanan olmamıştı. 

Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak, yağmur nedeniyle ıslak zeminde pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı, pist kenarındaki toprak yığınına girmişti. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, uçakta bulunan mürettebat ve yolcu, toplam 162 kişi, kısa sürede tahliye edilmişti.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 15
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen pilotaj hatası Pegasus Sefer kavuşturacak diye insan hayatına hiç önem veren bir firma değil...
    Cevapla
  • ilknur 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen pilot kaynaklı. Her seferinde ilk kez kullanıyor gibi dikkatli olmaları gerekirken artık yalap-şap olmuşlar. Baştan savma. Ne de olsa kazancı dehşet.
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    pilotları ve uçakları biraz dinlendirin kardeşim
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz bu olayları detaylı incelesin neden niçin kimde hata vatandaşın canının hesabı allah katında ağır olur
    Cevapla
  • TURK 4 yıl önce Şikayet Et
    pilotla seferden önce taviz vermeden kontrol eden bir birim var mı. Alkol testi vb.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!