Sabiha Gökçen'deki uçak kazası ile ilgili yeni gelişme!

Dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan bir uçak pisten çıkarak üç parçaya bölünmüştü. 3 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazaya ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. Alınan bilgiye göre tedavi gören pilotlar hastanedeki işlemlerinin ardından ifadelerinin alınması için emniyete götürülecek. Gerekçe birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmalarına neden olmak.

GİRİŞ 06.02.2020 14:19 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:12
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilot hakkında birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmalarına neden oldukları gerekçesiyle taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan soruşturma başlattı.

İzmir- İstanbul seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC IZK kuyruk tescili Boeing B737 800 tipi, Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, dün 17.05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalktı. Saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçak, pist dışına çıkarak 3 parçaya bölündü. Yaşanan kazada, Songül Bozkurt, Alev Gençoğlu ve Zehra Bilgi Koçar adlı yolcular hayatlarını kaybetti. 

 

 

PİLOTLARIN KAN ÖRNEKLERİ ALINACAK, CEP TELEFONLARI İNCELENECEK

Uçak kazasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında uçağın Kaptan Pilotu Mahmu A. ve Güney Kore uyruklu Yardımcı Pilot Ferdinant P.'den, alkol ya da uyuşturucu madde olup olmadığının tespiti için kan örneği alınmasını istedi. Kan örneklerinin mahkemeden moleküler ve genetik inceleme izni alındıktan sonra da Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi yönünde karar aldı. Savcılık ayrıca 2 pilotun cep telefonlarına mahkeme kararıyla el konulmasını talep etti.  

 

 

GÜVENLİK KAMERALARI DA İNCELENECEK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazanın yaşandığı pisti gören güvenlik kamera görüntüleri ile kule ve pilotlar arasındaki konuşma dökümlerinin de soruşturma dosyasına konulmasını istedi.

YORUMLAR 24
  • Süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Pegasus uçakların fazla yakıt kullanmamaları için pilotlara baskı yaptığını düşünüyorum onlarda bin önce yere inmek ićin böyle riske giriyorlar diğer hava yolları uzun mesafelerden dönüş yaparken pegasus anı kalkış ve iniş yapıyor uzmanlar buna bi dikkat etsinler
    Cevapla
  • Almanyali 4 yıl önce Şikayet Et
    geçen hafta Almanyaya geldim çok zor indi uçak pilotlarda iş yok baya korkdum inerken
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Van daki çığ faciasında o kadar şehit verdik bu uçak kazası kadar gündem olamadı...ve bilinçli bir şekilde konu değiştirildi Ama bunu unutmayinki vatan sevdalıları bunu unutmaz
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Cep telefonlarını uçak inişe kalkışa geçtiğine açıp kapatanlar görülecekki sorumlu onlar YASAKLANSIN UÇAKTA TELEFON
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçak pistlerinin sonuna hafif meyilli kumdan bir tepe, bir metre derinliğinde bir havuz yada çelik bir ağ veya öyle bir şey yapsanız nasıl olur. Belki işe yarar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler