Bülent Aydemir çığ faciasında Gülşen Orhan'ı suçlamıştı, gerçek ortaya çıktı

Van'da 33 kişinin çığ altında hayatını kaybettiği acı olaydan sonra Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın tedbirsizliği olduğunu, iş makileriyle yolu açtırdığını iddia etti. Ancak olay anında orada bulunan Affan Orhan, Aydemir'in iddialarını yalanladı ve olay anını anlattı. Aydemir ise, sosyal medyadan geri adım atarak "Sözlerim çarpıtılıyor" dedi.

GİRİŞ 06.02.2020 14:32 GÜNCELLEME 06.02.2020 15:16
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Van'da iki gün üst üste gelen çığ haberleri Türkiye'yi yasa boğdu. Önceki gün çığ altında kalan minibüste kalanları kurtarmak için yola çıkan ekibin üzerine çığ düştü. Aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 33 kişi kaybetti. 

 

Tüm yurt aram kurtarma bölgesinden gelecek iyi haberleri umutla beklerken, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in açıklamaları tartışma konusu oldu. Aydemir, Tedbirsizlik olduğunu iddia eden Aydemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın etkinliği olduğu için ısrar ettiğini, yolu açtırmaya çalıştığını söyledi. Aydemir'in yaptığı açıklama sonrasında, çığ felaketinden yaralı olarak kurtulan Affan Orhan, sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Orhan, "Halen kar altında insanlar varken ve kendisi de çığın altından yaralı kurtulmuş bir insanla ilgili bir haber atıyorsunuz ortaya" ifadelerini kullandı.

"İFTİRA VE HAYAL ÜRÜNÜ..."

 

Bülent Aydemir'e hitap ederek mesajını paylaşan Orhan, "Biliniz ki tamamen yalan, iftira ve hayal ürünüdür size iletilenler" dedi.

Orhan daha sonra olayı şu sözlerle özetledi: 

Gülşen Hanım'la konuştuğumda cevap vermek gerektiğini söylediğimde "Bu kadar cenaze varken ortada habere cevap yetiştirecek değilim” dedi. zaten hastaneden henüz çıkıp cenazelerle Çatağ'a gitti. 

Gülşen Hanım cenaze konvoyu ile Bitlis üzerinden Bahçesaray'a gidiyordu. Yolda beni aradı, "Kimse bilmesin, olay yerine gideceğim, sen de gel" dedi. Babası ve ağabeyi de öndeki araçlarda cenaze konvoyundaydı. Onlar bile bilmiyordu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Hanımın oraya gideceğini. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Hanım sadece tek araçla olay yerine gitti. Ben de arkasından ona yetişmek üzere aracımla cenaze konvoyundan ayrıldım. Aramızda 5 dakikalık mesafe vardı.

"İŞ MAKİNELERİYLE YOLU AÇTIRMADI"

Olay yerine giden yolların kapalı olduğundan, Gülşen Hanım'ın iş makineleriyle bu yolu açtırdığını söylemişsiniz. Oysa ki yol zaten açıktı ve Vali Bey’in orada çalışan 300'e yakın kişinin çalıştığı açıklaması ortada, sürekli AFAD ekipleri ve vatandaşlar gidiş-geliş yapıyorlardı.

Çatak'ta ya da herhangi bir yerde toplantıya katılmadı.Olay yerine gitti. Biz ondan hemen sonra vardık, aracımızı kimseyi engellemeyecek bir yere park ettik ve 200 metrelik kısmı da yürüyerek Gülşen Hanımın yanına gidecektik ki çığ koptu. Çok sis ve fırtına vardı. 

Gülşen Hanım'ın da çığ altında kaldığını orada öğrendik. Telefonlar çok zor çekiyordu. Hemen ulaşabildiğim yetkililere bilgi verdim, Gülşen Hanımın ağabeyini aradım. Tatvan'a varmışlardı, cenaze konvoyundan ayrılıp olay yerine gelmeye çalıştılar.

Çığ altında kalmayan kim varsa onlarla birilerini kurtarmaya çalışıyorduk. Yaklaşık 20 dakika sonra Gülşen Hanım kurtarıldı ve hastaneye gönderildi. Olay yerinde başkalarından öğrendim bunu. Hemen çıkan bir yaralıyı aracıma aldım, hastaneye gittik.

"UYARI YAPILMADI"

Gülşen Hanım olay yerine giderken asla bir uyarıya muhatap olmadı ve zaten olması da söz konusu değildi. Çünkü vatandaşlar da AFAD ya da diğer ekipler de sürekli gidip geliyorlardı. Bahsettiğiniz 3500 rakımlı Kerapet Dağı olay yerinden 5 kilometre ötede alakasız bir yer. 

Çığ altında kalan insanların çoğu görevliydi. Bir kısmı ise yakınlarını arayan vatandaşlardı. Bülent Bey, sizi izleyen ve takip eden biri olarak bu habercilik faaliyetini sizin bu güne kadarki gazetecilik çizginizin hiçbir yerine oturtamadım. 

"YEMEKLİ TOPLANTIYA KATILMADI"

Çatak'tan değil Van'dan gitti Gülşen Hanım. Yemekli toplantıdan değil hastaneden alınan cenaze konvoyuna katılıp, konvoydan ayrılarak gitti. Güvenlik ekibi ya da iş makinalarıyla değil sadece içinde olduğu tek araçla gitti.

AYDEMİR'DEN GERİ ADIM

Öte yandan sosyal medyada yeni bir açıklama yapan Bülent Aydemir,  Arkadaşlar, söylemediğim şeyleri çarpıtıp haber yapanlara lütfen itibar etmeyiniz. Programda anlattığım olaydan ancak tedbirsizlik sonucu çıkabilir. Çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Aydemir'in iddiasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bir gazetecinin son derece yakışıksız şekilde çığ felaketine sanki sebep olmuş gibi bir yaklaşımı oldu. Haksız, vicdansız, kendisi de yaralanmış bir arkadaşımızı derinden üzen bir açıklama oldu. Zannediyorum o gazeteci de özür dilemiş. 

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği de söz konusu iddiayla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: 

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinde çıkan gerçeği yansıtmayan iddialarda, 04.02.2020 akşam saatlerinde meydana gelen  çığ felaketinden sonra çığ altında kalan 2 (iki) kişiyi kurtarmak amacıyla  05.02.2020 tarihinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Van Milletvekili olan Gülşen Orhan Hanımefendi'nin "yemek organizasyonuna giderken kapalı yolu uyarılara rağmen iş makineleri ile açtırmaya çalıştı için ikinci çığ felaketi gerçekleşti" şeklinde ne yazık ki asılsız iddialar bazı basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışıldığı görülmektedir.
 
Gülşen Orhan Hanımefendi Eski Van Milletvekili ve Bahçesaraylı olması nedeniyle hemşehrilerine yardım etmek, acılarına ortak olmak ve olay yerinde yapılan çalışmaları  görmek için gittiği ve AFAD Müdürü'nden de bilgi aldığı esnada ikinci çığ felaketi gerçekleşmiştir. Kendisi de çığın  altından yaralı olarak kurtarılmıştır.
Elim olayın yaşandığı bölgedeki yollar ilk çığ felaketi itibariyle trafiğe kapatılmıştır.
Kamuoyunda çıkan bu asılsız iddialar kesinlikle gerçek dışı olup, karalama ve art niyet içermektedir.
 
Bu acı çığ olaylarında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, şehit olan vatandaşlarımıza ve personelimize Allah'tan rahmet,yakınlarına ve milletimize başsağlığı diler, Kamuoyuna bu asılsız ve gerçeği yansıtmayan iddialara itibar edilmemesi gerektiğini bildirir,

Kamuoyunun bilgisine  saygılar sunarız.

 
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    habertürk ün neyin peşinde kimin yanında olduğunu biliyoruz .böyle iftiraları atmak yaymak onun misyonu olmuş.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    haber türk bu çapsız, müfteri ve provakatör şahsın işine acilen son verilmelidir. danışman çığ altından çıkmış olmasaydı. bu iftira ak partinin üstüne kalacaktı. basit bir özür dileme ile geçiştirilemez.
    Cevapla
  • g.s 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin. bugunlerdeki isleri sadece camur at izi kalsin. her gun biri yalan soyluyor. kilicdaroglu imamoglu ve digerleri. siz yalan soyleyin yeter denmis gibi. ne de olsa kendi tayfasi her sey inaniyor ya da isine geliyor.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ve iftiradan medet uman aciz küçük insan lar
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    araştırın bu yalancının hocası kimdir heryalan söyleyenin yalanı yanınamı kalacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!