Gülen’e ABD ajanı dedi örgütün hedefi oldu

Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak, FETÖ elebaşı Gülen için ‘sümüklü, Amerikan ajanı’ diye bahsedince örgütün hedefi oldu. Eski emniyet müdürleri Ayhan Buran ve İbrahim Aydın, Yasak’a uydurma soruşturmalar açtı. Müdürler hakkındaki iddianamede FETÖ’cü savcı Celal Kara ile hakim Metin Özçelik’in Yasak’ı nasıl hedef aldığını anlatan tanık ifadeleri yer aldı.

Gülen’e ABD ajanı dedi örgütün hedefi oldu
Gülen’e ABD ajanı dedi örgütün hedefi oldu
GİRİŞ 09.02.2020 06:20 GÜNCELLEME 09.02.2020 06:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bir dönem yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden olan 'Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak’ın FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen hakkında ‘sümüklü, Amerikan ajanı’ dedikten sonra nasıl örgütün hedefine girdiği hazırlanan iddianame ile ortaya çıktı. Yasak’a kumpas kuran örgüt önce haraç istedi, bunu alamayınca da ticareti engelledi. Yasak’a kumpas kuran eski emniyet müdürleri Ayhan Buran ve İbrahim Aydın hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Ali Veysel Özkan, Mustafa Tuzcu, Ömer Faruk Yasak, Volkan Özkan ile Ali Yasak iddianamede müşteki olarak yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianameye göre FETÖ yöneticileri tarafından Ali Yasak’tan istenen himmet ve örgüt yayınlarını yasa dışı yollardan Ukrayna’ya sokmaması nedeniyle örgüt mensuplarınca kumpas amacıyla hakkında soruşturma ve davalar açıldı.

SINIRDA ZORLUK ÇIKARDILAR

Soruşturma kapsamında ifade veren ‘Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak, örgütün ilk olarak kendisiyle 1994 yılında temas ettiğini belirtti. Yasak ifadesinde şunları söyledi: “O tarihlerde Kazakistan’da canlı hayvan ithalatı yapıyordum. Örgütün tepe yöneticilerinden Bahattin Karataş, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan’da güçlü olduklarını, bu ticareti tek başına yapamayacağımı söyleyerek ortaklık teklif etti. İşi tek başıma yaptığımı söyleyerek reddettim. Daha sonra bu saydığım ülkelerin sınır geçişlerinde karşıma türlü türlü zorluklar çıkarıldı ve ticaretime son vermek zorunda kaldım.

KUZEY IRAK İMAMI TAŞ KOYMUŞ

2002 yılında ise Kuzey Irak’ta hurda metal ihale işine girmek istedim. Örgütün Kuzey Irak imamı firari Talip Büyük bana ulaştı. İhaleyi kendilerinin alacağını, benim ihaleye girmememi istedi. İhaleye gireceğimi söyleyince bu kez ortaklık teklif etti. Bu teklifi reddederek 550 bin ton hurda metallik ihaleyi kazandım. Ancak bu miktarın 50 bin tonunu alabildim. Örgüt mensuplarınca ticaretim engellendi. Sait Enver Yıldız kurban ve bağış adı altında himmet istedi. Ayrıca koliler içerisinde Ukrayna’ya girişi yasak olan FETÖ elebaşı Gülen’in kitaplarını getirmemi istedi. Her iki talebi de kabul etmedim.

KUMPASLA 6 YIL HAPİS

2007’de FETÖ yöneticisi Bahattin Karataş da benden himmet istedi. Yanımda bulunan Salim Taşanyürek isimli arkadaşım Gülen’i kastederek, ‘Bırakın bu sümüklü Amerikan ajanının peşinden gitmeyi’ demesi üzerine Karataş yanımızdan ayrıldı. Daha sonra yanıma gelerek arkadaşımın adını sordu. Ben ise, ‘Amerikan ajanı olduğu bir sır değil herkes söylüyor. Ben de söylüyorum. İsim istiyorsan al benim ismimi’ diyerek yanımdan gönderdim. Bu olayın ardından Ergenekon davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası aldım. Yargıtay kararı sonrası beraat ettim. FETÖ’nün hedefi haline geldim.”

Yeni Şafak

YORUMLAR 12
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma!
    Cevapla
  • Sakarya 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok gūzel demişsiniz kutlarim.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu FETÖ varya , Türkiye’nin Her Ayağı var . Geçmişten günümüze, Bütün Devlet yöneticileri FETÖ ye YOLve ALAN açmıştır... Kesinlikle Siyasi Ayağı vardır...
    Cevapla
  • Yurttaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Alacaklarımız ahirete kalsın günahlarımızı bunların sırtına yükleriz.Vatana ihanet,Amerikan ajanlığı ,kul hakkı ,şu içer gibi yalan söyleme, iftira atma hepsi bunlarda var bi müslüman bunlar ölünce direk cennete gidecekler
    Cevapla
  • çççççççççç 4 yıl önce Şikayet Et
    sümüklü vatan haini amerikan acanı değilmi bu alçak fetö iti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı