Şırnak'ta korkunç plan! Adliye binasını havaya uçuracaktı

Şırnak'ın Silopi Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan B.Ç.,'nin adliye binasına bombalı saldırı planladığı ihbarının ardından harekete geçen polis ekipleri, bina içinde yapılan aramada 4 kilo 400 gram patlayıcı ele geçirildi. B.Ç. ile birlikte 6 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 10.02.2020 10:18 GÜNCELLEME 10.02.2020 10:22
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Şırnak Adliyesi'nde katliam yapmak isteyen hainler kıskıvrak yakalandı.

 

 

Olay, Silopi ilçesinde dün meydana geldi. Silopi Cumhuriyet Başsavcısı'nı telefonla arayan bir kişi, Silopi Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan B.Ç.'nin 4 ay önce definecilik amaçlı 45 kaya kırıcı olarak tabir edilen patlayıcıyı kendisine temin ettirdiğini ve B.Ç.'nin patlayıcıyı Silopi Adliyesi'nde yerleştirdiğini ihbar etti. E.A.'nın ihbarının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ekipleri adliye binasında arama yaptı. Yapılan aramada, Silopi Adliyesi'nde bulunan bilgi işlem odasında 4 kilo 400 gram patlayıcı bulundu. 



Ele geçirilen patlayıcının ardından gözaltına alınan B.Ç.'nin evinde yapılan aramada ise alüminyum folyo içerisine sarılı 1 patlayıcı madde, 3 balya halinde 29 bin 805 dolar bulundu. Operasyonu genişleten terörle mücadele ekipleri, B.Ç.'nin dışında 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

 

VALİLİK:  16 AYRI KOLONDA DÜZENEK TESPİT EDİLDİ 

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ele geçirilen 45 adet 100'er gramlık patlayıcıların yapılan incelemede adliye binasında 16 ayrı kolonda düzeneğin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "8 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 23:15 sıralarında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan 'Adliye binasında bomba düzeneğinin olduğuna' dair ihbar üzerine, Savcılık talimatıyla Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Adliye binasında yapılan incelemede; 45 adet 100’er gramlık patlayıcı olduğu değerlendirilen maddenin, içine konulduğu kutu ile birlikte sistem odasında bulunduğu, yapılan diğer kontrollerde de binanın zemin katında 16 ayrı kolon içerisine açılmış oluklar ve buralara ayrı ayrı çekilerek döşenmiş elektrik düzeneği ile bağlı olan zamanlayıcı bulunduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak B.Ç. isimli şahıs ve irtibatlı olduğu anlaşılan M.Y.T., B.Y., E.Ç., A.Ç., F.Y. ve F.A. isimli toplam 7 şahıs, savcılık talimatıyla yapılan operasyonlarla gözaltına alınmış olup konu ile ilgili tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 61
  • 6565 4 yıl önce Şikayet Et
    Bide adlı sicili kaldırın vallahi billahi vatanını seven gençler ise giremiyor bi inceleyin kurumlarin cogunda vatan hainleri ise alınıyor
    Cevapla
  • İsmail Doğrusöz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hain köpek...
    Cevapla
  • HALK 4 yıl önce Şikayet Et
    İhbar eden arkadaşa devlet sahip çıkmalı ki bu gibi arkadaşların cesareti artsın...
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    O patlayıcıyı uygun yerlerine monte edip.....
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki iş aş yada okumak cahillik meselesi değil. adam okumuş devlet almış yazıişleri müdürü yapmiş gene hain .gene terörist
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak