Erdoğan'ın sorduğu binanın yıkımı sürüyor

Ordu’da kıyı kenar çizgisi içinde kaldığı gerekçesiyle mahkeme tarafından yıkım kararı verilen 17'şer katlı, 3 binanın yıkımı, bugün de sürdü. Söz konusu bina, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ordu'daki bina daha yıkılmadı mı" diye sormasıyla yeniden gündeme gelmişti.

GİRİŞ 12.02.2020 15:47 GÜNCELLEME 12.02.2020 15:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılı Mayıs ayında ihale yoluyla satışa çıkarılan Altınordu ilçesine bağlı Kirazlimanı Mahallesi'ndeki Belde Otel arsası üzerine 17’şer katlı, 280 daireli 3 bina için ruhsat verildi. Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişikliğinin ardından, geçen yıl yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Hilmi Güler, binaların kentin siluetini bozduğu ve hukuksuz yapıldığı gerekçesiyle yıkımı için konuyu Belediye Meclisi’ne taşıdı. Burada alınan karar doğrultusunda binalar mühürlendi. Ardından binaların yıkımı için mahkemeye başvuruldu. Konsorsiyum şirketi de mahkemeye başvurarak hukuki süreç başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ‘Ordu’daki bina daha yıkılmadı mı?’ diye Ordu milletvekillerine sormasıyla konu yeniden gündeme geldi.

 

 



Büyükşehir Belediyesi Ordu İdare Mahkemesi’ne başvurarak yapılan gökdelen inşaatının kıyı kenar çizgisi içinde kaldığını gerekçe gösterip, binanın yıkılmasını talep etti. Mahkeme binanın yıkımına karar verirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından da yıkım şirket yetkililerine tebliği edildi. Çevik kuvvet polisinin güvenlik önlemleri altında Büyükşehir Belediyesi iş makineleriyle dün yıkım başladı. Binaların yıkımı bugün de devam etti. Polis, inşaat alanına yıkım ekibi dışında hiç kimseyi sokmazken, çevredeki vatandaşlarda merakla yıkımı izledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in konsorsiyum şirketinin tazminat hakkına da dikkat çekerek, “Bu hukuksuzluk belediyemize ve halkımıza mal olmayacak” açıklaması yaptı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin inşaat halindeki binaları yıkmaya başlamasının ardından, hukuka aykırı yapılan ve yıkım kararı olan kentteki diğer binaların yıkılmasıyla ilgili de belediyenin hukuk birimi tarafından çalışma başlatıldığı, daha önce projeleri iptal edilen benzer projelerle ilgili hukuki sürecinde devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • ademoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu binanın yapımına kimler onay verdi. Gece kondu değil sonuçta? Deniz kıyı kanunun yeni çıkmadı. Bu firmanın zararını kim karşılayacak. Yazık değilmi milli servet sonuçta harcanan paralar. Yanlış anlaşılmasın yıkılması gerekiyor. Gerçekten deniz kenarında çok kötü gözüküyor. Ama burada birilerine hesap sorulmalı...
    Cevapla
  • ben mazotçi bilader 4 yıl önce Şikayet Et
    madem yıkılacaktı niye ruhsat verildi. ruhsat verildi niye yıkılıyor. yazık günah değilmi. saçmalığa bak
    Cevapla
  • doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    karadeniz kıyıları bunlarla dolu ama asil soru şu bunlara kim neden izin veriyor burayı araştırın.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi kerede söylemeden kendi başlarına işyapsınlar, adam ne işlerle uğraşmak zorunda, ondan sonra tek adam, tabii tekadam olacak , başka çalışan yokki, her işi bi kişiden bekliyorlar.Erdoğan abi hepinizi ne zamana kadar sırtında taşıyacak.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    abicim herseyi erdoganin mi soylemesi gerekiyor . zaten omuzlarinda bunca yuk var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?