Suudi Arabistan, Türkiye ile ilgili yeni hamle! Birçok ülkeden tepki yağdı...

Suudi Arabistan yönetimi, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden bu yana Türkiye aleyhinde yürüttüğü skandal kampanyalara, önceden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öven din alimlerinden Aid el-Karni'yi de dahil etti. Servis edilen videoya birçok ülkeden sosyal medya aktivistleri ve din alimleri çok sert tepki gösterdi.

Suudi Arabistan, Türkiye ile ilgili yeni hamle! Birçok ülkeden tepki yağdı...
Suudi Arabistan, Türkiye ile ilgili yeni hamle! Birçok ülkeden tepki yağdı...
GİRİŞ 24.02.2020 19:41 GÜNCELLEME 24.02.2020 21:17
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Ülkenin Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın baskısı altındaki alimlerden Karni, Riyad yönetimi ile İsrail arasında giderek daha da gün yüzüne çıkan ilişkileri ört bas etmek için Türkiye'yi hedef alan bir video yayınladı.  

Aid el-Karni ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman

 

 

BASKIYLA BAŞKAN ERDOĞAN ALEYHİNE KONUŞTURDULAR

Cemal Kaşıkçı'nın vahşice öldürüldüğü dönemden bu yana ülkesinin Türkiye ve Osmanlı İmparatorluğu aleyhinde yürüttüğü kampanyalara katılan Karni, Erdoğan'ın işgal altındaki Filistin'i ziyaret ettiği ve İsrailli yetkililerle görüştüğüne dair görüntüleri paylaştı.

Karni, eskiden Erdoğan'ı övdüğünü, ancak şimdi bundan pişmanlık duyduğunu ileri sürdü. 

Son dakika - Suudi Arabistan'dan yeni Türkiye hamlesi

 

 

Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a saldırgan bir tutum içerisinde olduğunu iddia eden Karni ayrıca, Türkiye'yi, Suriyelileri kendi hallerine bırakmakla suçladı. 

"TÜRKİYE LİBYA VE YEMEN'E MÜDAHALE EDİYOR" DEYİP S.ARABİSTAN VE BAE'NİN KATLİAMLARINI GÖRMEZDEN GELDİ

Türkiye'nin Libya ve Yemen'e müdahale ettiği iddiasını da dillendiren Karni, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yemen'de gerçekleştirdiği toplu katliamları ise görmezden geldi.  

Aid el-Karni

ERDOĞAN'A SEMPATİ DUYAN MÜSLÜMANLARA MESAJ VERME ÇABASI

Veliaht Prens Bin Selman'ın getirdiği 2030 Vizyonu çerçevesinde kutsal topraklardaki İslam dinine aykırı eğlence açılımlarına bugüne kadar hiçbir tepki göstermemekle dikkati çeken Karni, Türkiye'de alkollü mekanların işletildiğine işaret ederek Erdoğan'a sempati duyan Müslümanlara mesaj vermeye çalıştı. 

Aid el-Karni

OSMANLI'YA DA DİL UZATTI

Osmanlı İmparatorluğu'nu da hedefine alan Karni, "işgal dönemi" olarak nitelendirdiği Osmanlı döneminde bilgi, kültür ve sanayinin gelişmediğini öne sürdü.

Karni ayrıca, Mekke'de Umre sırasında Mescid-i Aksa'ya destek sloganları atan Türk kafileyi "bidatla" itham etti. 

Yönetimin istediği tutumları sergilemedikleri için alimlerin keyfi tutuklamalara maruz kaldığı, hatta idam edildikleri Suudi Arabistan'daki rejim yanlısı birkaç alimden biri olan Karni, Riyad yönetiminin bölgenin en yoksul ülkesi Yemen'de yıllardan beri işlediği suçlara sessiz kalmakla biliniyor. 

Karni ayrıca, Kaşıkçı'nın bin Selman'a yakın yetkili isimlerce öldürülmesi ve son yıllardaki Suudi Arabistan-İsrail yakınlaşmasına da tepkisiz kalıyor.

KARNİ'NİN SKANDAL SÖZLERİNE TEPKİ, YAĞDI

Karni'nin paylaştığı videoya tepki gösteren sosyal medya aktivistleri, ayrıca Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarında binlerce masum sivilin öldürüldüğüne vurgu yaptı. 

"İSTİHBARAT TARAFINDAN ELİNE TUTUŞTURULAN OKUMAK ZORUNDA KALDI"

Arap gazeteci Abdullah el-İmadi, Karni'nin aslında "Suudi Arabistan istihbaratı tarafından eline tutuşturulan talihsiz metni okumak zorunda kaldığı" yorumunu yazdı. İmadi, "En talihsiz anlarını yaşayan Karni, Erdoğan'a saldırmak üzere dünyadaki tüm suçluları bir tarafa bırakan istihbarat metnini okuyor." ifadelerini kullandı. 

"ERDOĞAN'I ÖVDÜĞÜ ESKİ GÖRÜNTÜLERDE NE KADAR RAHATTI"

Mısırlı alim Muhammed es-Sağir de Karni'nin daha önce Erdoğan hakkında söylediklerini hatırlatarak, "Zavallı Aid Karni'nin, önceki konuşmalarıyla çelişkisine veya skandal dönüşünden çok video kaydındaki ses tonuna dikkati etmek yeterli. Erdoğan'ı övdüğü eski görüntülerde ne kadar rahat bir konuşma yaptığı net olduğu gibi yeni görüntüde nefes yetmezliği çektiği ve dertli, bitkin bir vaziyette olduğu görülüyor." değerlendirmesinde bulundu. 

MUHAMMED EL-AVDİ: İSRAİL İLE YAKINLAŞANLARA SES ÇIKARIN

Karni'nin skandal sözlerine tepki gösterenlerden Kuveytli akademisyen Muhammed el-Avdi de Türkiye'nin, İsrail ile ilişkilerine karşı Filistin ve Kudüs'e verdiği destekle öne çıktığının altını çizdi. Avdi, bugünlerde İsrail ile yakınlaşanlara ses çıkarmak gerektiğini ifade etti.

Katarlı aktivist Turki eş-Şelhub de "yönetim alimlerinden Karni'nin de maskesini düşürdüğünü" belirtti.

Karni'nin Erdoğan aleyhindeki sözlerine tepkisini sosyal medyadaki paylaşımıyla veren Katarlı Adil Ali bin Ali de Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerin Katar'a yönelik ablukası sayesinde "Riyad yönetimine bağlı sesi güzel sözde alimleri tanıma fırsatı" bulduklarını aktardı. 

"SAKALINI VE DİNİ YAKLAŞIMINI SUUDİ AİLESİNE SATTI"

Mısırlı tutuklu Abdullah eş-Şerif de Karni'nin "sakalını ve dini yaklaşımını suçlu Suud ailesine düşük bir paraya sattığını" ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yemin olsun ki; tıpkı senin Erdoğan hakkındaki görüşünü değiştirdiğin gibi, senin hakkındaki olumlu görüşümü tam tersine çeviriyorum. Sonsuza dek insanları seninle ilgili uyaracağım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 82
  • 1071 4 yıl önce Şikayet Et
    burda yanında selman var peki yaaa Ahirette kim olacakkk....bırakın o zaman âlim olmayı yerinize Rabbimin lütfettiği âlimler gelsin...
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudun alimi bu kadar olur sahabelerin kabirlerini buldozerle yıkan kabenin tepesine tezidans diken vahabi sapıklarından ne beklenir ki zaten lütfen şunlara alim filan demeyin.
    Cevapla
  • Erğ 4 yıl önce Şikayet Et
    Şarlatanlar, kula ve emperyalizme kul olmayin,yanliz Cenabı Allaha kul olun.petrolda, şatafatlı hayatlarda bir gün biter.dünyada arap dünyasının haklarını savuna bilecek bir tane arap lider çikmayacakmı?Dünyada zulüm gören, açlık ve sefalet içinde yaşayan müslumanların ahı üzerinize olsun.
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor çıkar, çünkü aklı başında ve kendilerine muhalif görüneni hemen öldürtme, hapsetme ve mahkeme salonunda şehid olacak kadar zehirleme işlemlerinde çok hassas ve adi idareci ve işbirlikçiler var. Siyonistler nasılki Müslüman ülkelerde siyasi veya dini bakışına bakmaksızın bir çok bilim insanını faali meçhul ile, kaza ile, zehir ile katledip yok ediyorsa, kendilerine muhalif olup sevilme istidadı gören ve görebilecek her öne çıkan kişiyide daha kıvamına varmadan yok ediyorlar. Bizim bu sistematik yok etmeleri engelleyecek çalışmalar yapmamız şart.
    Cevapla
  • Sonosmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahız Gazabı sahte alimlerin üzerinde çok daha şiddetli olacaktır. İnşallah
    Cevapla
  • doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    evet gerçek alim şeytan olup onun dilini seslendirmez.şehadet şerbetini içer onun yaktığı fitne ateşine su döker.yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız