Emekli Hava Pilot İdlib hava sahasının nasıl kullanılacağını değerlendirdi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan; “Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir çare bulacağız. İdlib’te en küçük bir geri adım atmayacak ve rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkaracağız.” açıklamasında bulundu.

 Emekli Hava Pilot İdlib hava sahasının nasıl kullanılacağını değerlendirdi
Emekli Hava Pilot İdlib hava sahasının nasıl kullanılacağını değerlendirdi
GİRİŞ 26.02.2020 17:32 GÜNCELLEME 26.02.2020 17:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş şu önemli açıklamaları kaydetti:

“Suriye’de bundan önceki dönemde koalisyon güçleri hava sahasını istedikleri gibi kullandılar. Herhangi bir müdahalede ise kimse bulunmadı. Bu noktada Türkiye’nin isteği bellidir, bizler Soçi mutabakatına uyulmasını istiyoruz. Rusya’nın elinde bulunan Pansil, S-300 ve S-400 silahlarının kullanımı tamamen Ruslara aittir. Bu noktada Suriye’nin elinde çok güçlü hava savunma silahları yoktur. Rusya, kullanım noktasında bu silahları teslim etmemektedir. Benim düşüncem şu ki, Rusya ile İsrail arasında bir anlaşma mevcut ve İsrail uçakları istediği zaman Suriye sınırlarını geçip, saldırıda bulunabiliyor. Bu konuda her ne kadar Türkiye’nin F16 uçaklarının noktasında bir sorun olmasa da, bizim herhangi bir uçak kaybımız kabul edilecek bir olay olmayacaktır. Bu yüzden mümkün olduğu kadarıyla Rusya ile anlaşmaya çalışıyoruz çünkü hukuken haklıyız.”

YORUMLAR 1
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin elinde S-300 var,oda çok tehlikelidir ve hiçbir uçağımız bu füzeden kurtulamaz,bu herif daha Suriye'nin elindeki silahları bilmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi