Hulusi Akar açıkladı! İşte öldürülen Esed askeri sayısı

Milli Savunma Bakanı Akar, "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi." dedi.

GİRİŞ 28.02.2020 14:08 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:04
Bu Habere 337 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında, İdlib'deki hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarıyla 200'den fazla rejim hedefinin ağır şekilde ateş altına alındığını, 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, 1 karargah binası ve 309 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

 

 

Son dakika - Hulusi Akar öldürülen Esed askeri sayısını açıkladı

Bakan Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri'nde geçirdi.

 

 

Sabahın ilk ışıklarına kadar İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen operasyonu sevk ve idare eden Akar, "Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib'de bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır." diye konuştu.

Akar, şunları söyledi:

"Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur. Ayrıca bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını burada belirtmek isterim. Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla derhal 200'den fazla rejim hedefi ağır şekilde ateş altına alınmıştır. Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir." 

Son dakika - Hulusi Akar öldürülen Esed askeri sayısını açıkladı

Şehitlere rahmet, kederli ailelerine, TSK'ya ve asil millete başsağlığı, yaralı personele acil şifa dileyen Akar, "Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Operasyonlarımız Mehmetçikğe ve bölgedeki mazlumlara uzanan kanlı eller kırılana kadar devam edecektir." dedi.

YORUMLAR 337
  • H. M. Y. 4 yıl önce Şikayet Et
    33 canımız kanımız yavruları kaybettik. Allah mekanını cennet eylesin. Onlar Türkün kararlılğını bilmiyorlar. Şimdi bazılarının ağzı demir balyoz hissetme zamanıdır.
    Cevapla
  • Vatandaş kağan 4 yıl önce Şikayet Et
    Devamını bekliyoruz atılacak her mermi için maaşım hazır sizindir
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Esedmi bombaladı yoksa Rusyamı?
    Cevapla
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Cümleten başımız sağolsun, büyük farbe anlamam! O kelle uçacak!
    Cevapla
  • Caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu emperyalist ülkeler amerika Rusya danisikli dövüş yanyana geziyorlar bu suriyeyi paylaşıyorlar söylemleri masal güvenilmez iki taraflı ve Suriye halkı ölmüş denizde boğulma çadırda ölmüş insan hakları vs masallarda kaldı Bulgar Yunan sınırlarını multecilere kapatıyor işte insanliklari ama bunları Müslümanım diyen Arabistan Mısır'da Birleşik Arab Emirlikleri İran ırak kimse sesi çıkmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak