Türkiye'den İdlib, NATO ve Patriot açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Rejimin saldırganlığı bir an önce durdurulmalı" dedi. Sahada da masada da taviz verilmeyeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Rusya rejimi destekliyor, silahlı gruplar getiriliyor" dedi. Çavuşoğlu “NATO'dan beklentilerimizi açık şekilde paylaştık” ifadesini kullandı.

Türkiye'den İdlib, NATO ve Patriot açıklaması!
Türkiye'den İdlib, NATO ve Patriot açıklaması!
GİRİŞ 29.02.2020 19:11 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:40
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

 


"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI KALMAYACAK"

Bu süreçte bizim gözlem noktalarımıza saldırı oldu. Biz de buralara takviye yaptık. Bu saldırganlığın durdurulması gerekiyor. Bu saldırılar bizim kararlılığımızı güçlendiriyor. Gereken cevabı verdik, veriyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. 

"KİMYASAL ATÖLYELERİ HEDEF ALIYORUZ"

Sayın Cumhurbaşkanımız bugün rakamları paylaştı. Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmayımız rakamları paylaşıyorlar. 2100'den fazla rejim unsurunu bugüne kadar etkisiz hale getirdik. Varil bombası yaptıkları kimyasal atölyeleri hedef alıyoruz. 

"KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK"

İki konuda kararlılığımız sürecek. Birincisi rejimin saldırganlığını durdurmak, ikincisi İdlib'de kalıcı bir ateşkesi sağlamak.

"NATO'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

NATO'ya teşekkür ediyoruz. Acil bir şekilde toplandı. NATO'dan beklentilerimizi açık bir şekilde paylaştık. Diğer taraftan rejimin saldırganlığının durdurulmazsa Türkiye sınırlarına 3 milyon insan gelecek. Biz bu 3 milyon insan gelirse, bunlar Avrupa'ya gidecek deyince Türkiye tehdit mi ediyor deniyor. 

"SADADA DA MASADA DA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Bu Türkiye'de sosyal bir konu, üzerimizde ekonomik bir yük. Bu işin insani bir durumu var. Biz komşu ülke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama uluslararası toplumun da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çok sayıda liderle görüştü. Bu konu çok hassas bir konu. Biz bu alanda kararlılığımızı devam edeceğiz. Sahada da masada da taviz vermeyeceğiz. Suriye'nin istikrarı ve huzuru için gereken adımları atmaya devam edeceğiz. 

PATRIOT AÇIKLAMASI

Dün akşam Cumhurbaşkanımız ve Trump bir görüşme gerçekleştirdi. Bizim NATO'dan taleplerimize baktığımız zaman, bazıları NATO'nun karşılayabileceği bazıları da müttefiklerin karşılayabileceği talepler. ABD'nin Patriot'ları daha önce Gaziantep'te vardı. Bunları tekrar gönderebilirler. Özellikle NATO müttefiki olan Türkiye'nin müttefikleri tarafından desteklenmesi gerekiyor. Biz gerekeni yapıyoruz ama NATO'nun kuruluş amacı, ayakta kalma sebebi budur.

Dün akşam telefon görüşmesinde ele alınan konuları Mike Pompeo ile değerlendirdik. Birkaç gün içinde Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı arayabileceğini de söylemişti.

YORUMLAR 42
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme bm nin cani cehenneme
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çakalların hiç birine güven olmaz. Allah cc Ümmeti Muhammede sav güç kuvvet versin. Allah cc Muhammed Ordusu TSK yı küffara zalimlere karşı muzaffer eylesin inşaAllah.
    Cevapla
  • Haber 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olmazsa olmazı elektronik harp unsurları yani s400, s500 f35, b2, gemiler füzeler hiper sonik ve süpersonik dahil sistemler felç edecek sistemler. Devlet ciddi bütçe ayırmalı
    Cevapla
  • Zalimler 4 yıl önce Şikayet Et
    Vermezler vermezler vermezleeeeeeer
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bela bin nasihat .neymiş yerli silah yerli füze.patriot s-400 falan hikaye.kendi silahımıza hız vereceğiz.7-24 çalışacak mühendislerimiz .paraysa para vergiyse vergi.biz yaparız ve Allah’ın izniyle.masayı da yıkarız.inanç ve iman.
    Cevapla
  • Baris 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle yazmak istediklerimi yazmışsın Allah razı olsun,,fakat önce iman ve namaz ile,,,, biz önce Allah'a kul olalım o bize bütün nimetlerini basedecektir. Rabbim resimizin ömrünü uzun eylesin aamiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi