Sınırı geçen göçmenler, Yunanistan'ın iç kesimlerine ilerliyor

Akşam saatleri itibariyle Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 100 bini geçti. Yunanistan’a geçen binlerce göçmenin ülkenin iç kesimlerine ilerleyişleri sürüyor. Tampon bölgede bekleyen düzensiz göçmenler nedeniyle Kastanies Sınır Kapısı'na giriş ve çıkışlar 3 gündür kapalı olsa da göçmenler Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla rahatlıkla Yunanistan'a geçmeye devam ediyor.

GİRİŞ 01.03.2020 20:04 GÜNCELLEME 01.03.2020 20:16
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Edirne'den Yunanistan’a geçen binlerce göçmenin ülkenin iç kesimlerine ilerleyişleri sürüyor. Sınırda güvenlik önlemlerini artıran Yunanistan güvenlik güçleri, yakaladıkları göçmenleri askeri araçlarla kamplara götürüyor.

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenlerin Edirne üzerinden Yunanistan'a geçişleri sürüyor. Tampon bölgede bekleyen düzensiz göçmenler nedeniyle Kastanies Sınır Kapısı'na giriş ve çıkışlar 3 gündür kapalı bulunurken, bazı göçmenler ise Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla Yunanistan'a geçmeye devam ediyor.

 

 

HİÇBİR ŞEY ENGEL OLAMIYOR

Yunanistan'a geçenler genellikle yaya olarak ülkenin iç kesimlerine ilerleyişini sürdürüyor. Yunan güvenlik güçleri tarafından yakalanan göçmenler ise kamplara götürülüyor.

Meriç Nehri'nin karşısında görevlendirilen Yunanistan askerlerinin geçişleri engellemek için sık sık uyarılar yapıp ses bombaları atsa da göçmenlerin ilerleyişini durduramadığı görülüyor.

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kastanies Sınır Kapısı'na giden Yunan yetkililer, gelişmeleri yakından takip ediyor. Türkiye sınırına yakın Oristiada bölgesinde çok sayıda Yunan gazeteci de gelişmeleri yerinde izliyor. Kameralarını Edirne'ye çeviren muhabirler zaman zaman bölgeden canlı yayın yaparak gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyor.

TÜRKİYE'DEN AYRILAN MÜLTECİ SAYISI 100 BİNİ GEÇTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Saat 19.40 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı; 100.577'' dedi. Türkiye'den ayrılıp Avrupa'ya gidecek olan mülteci sayısı hızla artıyor. Bu sayının kısa zamanda çok daha fazla artacağı öngörülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 65
  • yildirim 4 yıl önce Şikayet Et
    burda markete calisan bir afgan var 4 sefer yunanistana gectik ama yunanlar yakalayip tekrar turkiye tarafina biraktilar diyor biz kapiyi acsak ne olacak
    Cevapla
  • koca yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tarafa bırakamaz, ara bölgeye bırakır. başları ağrıyor amaç zaten bu. zamanla göreceksiniz.
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aramızda kendini türk hissetmeyenler varsa, fırsat bu fırsat gidebilir.
    Cevapla
  • misafir1 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun.Sağ salim gitsinler.
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bize ders olsun kefere ile anlaşma yapmayalım sadece zaman kaybettiriyor bize
    Cevapla
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha evvel bir tavsiyede bulunmuştum ,boyunlarina büyük bir ISTAVROZ assinlar,ve kedilerinin YEZIDI OLDUKLARINI söylesinler,avrupa medyasi,yalan haberler üretip türklerin hristiyanlari öldürdüklerini,YEZIDI KADINLARININDA TECAVÜZ'E maruz kaldigi gibi,olaylari masal gibi yazip konuşuyorlardi...hadi yardim edin onlara ,sizin kapinizda bekliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki