Türkiye ve Rusya anlaşmaya vardı! İşte o 3 madde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmeden ateşkes kararı çıktı. Zirvede varılan mutabakata göre; İdlib'de bu gece yarısından itibaren ateşkes yürürlüğe girecek. Görüşmenin ardından iki ülkenin dışişleri bakanları, İdlib Ateşkesi Mutabakatı'nın ayrıntılarını açıkladı.

GİRİŞ 05.03.2020 21:50 GÜNCELLEME 05.03.2020 21:50
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlelen İdlib zirvesinden ateşkes kararı çıktı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da bir araya geldi. Kremlin Sarayı'ndaki basına kapalı İdlib zirvesi yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü.

Sonrasında yapılan 3 saatlik heyetlerarası görüşmenin ardından, açıklama yapmak üzere iki lider kameralar karşısına geçti.

Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları yapılan anlaşmaları açıkladı

Aşağıdaki hususlarda mutabık kalmışlardır:

1- İdlip gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 tarihinde saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır.

2- M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.

3- Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020 tarihinde M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in 2 km batısı) Ain-Al-Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır.

İşbu Protokol, imzalandığı anda yürürlüğe girer. Türkçe, Rusça ve İngilizce üç örnek olarak ve eşit yasal geçerliliği olacak şekilde 5 Mart 2020 tarihinde Moskova’da imzalanmıştır."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'de ateşkes için anlaşmaya vardı

YORUMLAR 145
  • poyrazi 4 yıl önce Şikayet Et
    5km lik güvenlik koridoru 6 km ye çıkarılarak ülkemiz güvenliği sağlanmıştır nokta
    Cevapla
  • vatandaş hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ateşkes iyi olmadı niçin iyi olmadı rus lar rejim ve iran üçü savaşmak için askeri yığınak yapmaları için zaman tanınmış gibi oldu. bunun için hiç iyi olmadı diyorum. Sonuç da yine saldıracaklar askerimizi Şehit edecekler öyle bozulacak anlaşma, Biz Şehit vermeden bozulsa neyse.
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitler tepesi boş kalmaz kardşim
    Cevapla
  • rus savaş istiyor 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen savaşa haızrlanmak lazım işin sonu kötüye gidiyor
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim muhalefette git esed ile görüş diyor. esed i takan yok.anlasmayi rusya ile yapiyor arapca metin bile hazirlanmiyor. gel bizimkilere bunu anlat...
    Cevapla
  • Oğuz Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bırak anlaşmayı görüşmeleri bile hata onlar görüşürken askerlerimiz yine şehit oluyordu Türkün Türkden başka dostu yoktur(NOKTA)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı