1 günde 6,5 ton kolonya sattı

Kayseri'de, kolonya dükkanı işleten Hazım Büyüksimitci (50), koronavirüs salgını sonrası kolonya satışlarında artış yaşandığını söyleyerek, "50 yıllık ömrü hayatımda bu kadar kolonya sattığımı hatırlamıyorum. Dün dükkanda bulunan 6,5 ton kolonya bir anda bitti" dedi.

1 günde 6,5 ton kolonya sattı
1 günde 6,5 ton kolonya sattı
GİRİŞ 12.03.2020 14:21 GÜNCELLEME 12.03.2020 14:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından, virüse karşı önlem almak için Kayserili vatandaşlar, kolonya dükkanlarına akın etti. Kentte 4 kuşaktır kolonya dükkanı işleten Hazım ve Nazım Büyüksimitci (49) kardeşler, artan kolonya talebine yetişmekte güçlük yaşadı. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından, vatandaşların kolonyaya yoğun talep gösterdiğini kaydeden Hazım Büyüksimitci, "Dün sabah saatlerinde bir hareketlik yaşandı. Gece 03.00'da kadar çalıştık. Alkol hijyen görevi yaptığı için mikropları öldürüyor. 80 derecenin üzerinde olduğu için bakteri ve mikroplara karşı önemli bir öldürücü işlev görüyor. Bazı dezenfektanlarda ısı oranı çok düşük. Bizim kolonyamızda ısı oranı 80 derece" dedi.

'ALKOL BULMAKTA SORUN YAŞIYORUZ'

Alkol temin etmekte de sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Hazım Büyüksimitci, "Dünyadaki alkol hammaddesinin büyük bir kısmı Çin, İran ve İtalya'ya gittiği için büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Dün dükkanda bulunan 6.5 ton kolonya bir anda bitti. Kardeşim Nazım, Erzurum'a alkol getirmeye gitti. Bu gece de 3 ton alkol gelecek. Son 1 ayda 15 ton kolonya sattık" dedi.



'SPREY KUTUSU KAPAĞI BİLE YOK'

Hazım Büyüksimitci, bu zamana kadar böyle bir yoğunlukla karşılaşmadıklarını belirterek, şunları kaydetti: "50 yıllık ömrü hayatımda bu kadar kolonya sattığımı hatırlamıyorum. Kime ne ürün sattığımı bilmiyorum. Müşteri kendi kolonyasını kendi dolduruyor. Etiketini kendi basıyor. Çok anormal bir yoğunluk var. Telefonlarımız susmuyor. Bundan dolayı da siparişlere cevap vermeye, kimseyi geri çevirmemeye çalışıyoruz. En fazla tercih edilen sprey kolonyalarımızda ambalaj sorunumuz var. Kutu elimizde mevcut ancak sprey kapağı da Çin'den geldiği için son 3 aydır ürün alamıyoruz. Stoktaki ürünlerimizin bitmesiyle sprey kapağı bulamıyoruz" diye konuştu.
 

YORUMLAR 13
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    la malmısınız adam otobüssde diyelim bi öksürse agzından çıkıcak zerrecilkler tüm oytobusu sarar ve 24 saat gecsede binen inen etkilenir virüsü kapar..hade sıvcaklar çıkduı diyelim ya sivrisneklerle hastalıklı kişiden kan emip sonra diğer nsanlara bulaşdırırsa ya savaşla dünyatya hükmedicekler yada böyle biyolojik
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir alacağız so nda Yaradana Allah cc .sığınacağız ve namazla dua edeceğiz. Evet o korkup kaçıp durduğumuz ölüm birgün kapımızı çalacak.Peki hazır mıyız kendi kendimize soralım .ya hazır değil isek .
    Cevapla
  • tek parmak 4 yıl önce Şikayet Et
    birisi bir sey uyduruyor halk panik halin da kosuyor aliyor iyi de virus sadece elden mi bulasiyor kaffe de toplan evde toplan alis veris de ayni yer sonuc da nerde gitsen seni bulur ustelik kolonya kesin garanti olan bir sey degil bir deli tas atiyor herkes kosuyor inaniyor
    Cevapla
  • sdc 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğum anlatıyor okulda çocuklar resmen koridorları yıkamış kolonya ile kokudan midem bulandı diyor yarın herhalde o kokuyu koklamaktan yüksek alkollü gelir ipin ucunu kaçırmamak gerek
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    kolonda ne ki. biz sokakları gül suyu ile yıkarız evellallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..