YÖK'ten son dakika açıklaması: İzinler durduruldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "Üniversitelerimizin tıp fakültesi hastaneleri/sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan bütün personelin yasal mazeretleri hariç yıllık izinleri durdurulmuştur" dedi.

YÖK'ten son dakika açıklaması: İzinler durduruldu
YÖK'ten son dakika açıklaması: İzinler durduruldu
GİRİŞ 16.03.2020 14:55 GÜNCELLEME 16.03.2020 15:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından, Türkiye’deki tüm üniversitelerdeki; tıp fakülteleri, üniversite hastaneleri, üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerindeki sağlık hizmet sunumunda görev yapan akademik ve idari personelle ilgili beklenen açıklama yapıldı.

Kovid-19 salgınıyla etkin bir şekilde mücadele edebilmek maksadıyla YÖK tarafından üniversitelere yollanan yazıda, akademik ve idari personelin yanı sıra tıp fakültelerinde eğitim görmekte olan son sınıf öğrencilerine (İntörn) ilişkin de karar verildi.

YÖK tarafından yapılan değerlendirmenin ardından verilen kararlar da tüm üniversitelere yollandı. İlgili yazıda, “Üniversitelerimizin tıp fakültesi hastaneleri/sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan bütün personelin yasal mazeretleri (evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç yıllık izinleri durdurulmuştur. Yurtdışında bulunan akademik ve idari personelin yurda dönüş tarihlerinden itibaren 14 gün evde tecrit oldukları sürede idari izinli sayılmaları uygulamasına devam edilecektir. Yükseköğretim kurumlarındaki birimlerin üst yöneticileri de dahil olmak üzere kanser, organ nakli gibi ciddi sağlık sorunları olan akademik ve idari personelin durumları rektörlüklerce değerlendirilerek idari izinli sayılıp sayılmayacaklarına karar verilecektir. Tıp fakültesindeki intörlerin, intörnlük uygulamalarına devam etmeleri hususuna ilgili üniversite rektörlüklerince karar verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

YORUMLAR 18
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Saglikcilarin simdi tam calisma zamani . kriz saglikla ilgili olunca mecburen boyle. ogretmenlere camur atmanin mantigi yok bence etik degil. ogretmenleri ilgilendiren bir kriz oldugundada onlar calisir. hem atama puanlarina bakarsaniz saglikcilarin neden daha fazla calistigini anlarsiniz. ogretmenlik atama puani daha yuksek. atanamayan ogretmen var piyasada atanamayan saglikci yada doktor yok.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin izinleri iptal edilerek virüs hakkında halkı bilgilendirmek üzere görevlendirilmelidirler. Ortalıkta 100 binlerce öğretmen serseri mayın gibi dolaşıyor.
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenleri serseri mayına benzeterek psikolojimizin bozulmasına sebep oldu.
    Cevapla
  • Kou personel 4 yıl önce Şikayet Et
    İdari izin her kurumda aynı olmalı yanlış uygulama malesef
    Cevapla
  • Aydınlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamileler ne olacak 2kisiden sorumluyuz. Hastanede çalışsak bile izin verilmeli. Asıl risk bize
    Cevapla
  • orhn 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş iki gündür dikkatimi çekiyor yorumların çok pardon ama eşiniz sağlıkçıysa bu meslekte bu risklerin olduğunun bilincinde sağlıkçı olmuştur sani sizinki maaşı için sağlıkçı olmuş gibi geldi bu dönemde çalışmayacaksınız da ne zaman çalışacaksınız
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    İzine çıksa ne yapacak hiç bir yere gidemiyor evinde hapis hayatı yaşamaktansa çalışmak daha iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme