Başhekimlik açıkladı: Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Başhekimlik’ten yapılan açıklamaya göre “Eski kara kuvvetleri komutanı Aytaç Yalman koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, eşi de korona virüs nedeniyle tedavi altında…” denildi.

Başhekimlik açıkladı: Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Başhekimlik açıkladı: Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
GİRİŞ 19.03.2020 14:57 GÜNCELLEME 19.03.2020 15:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, 15 Mart'ta hayatını kaybeden eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın vefatına ilişkin, "Kovid-19'a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur" açıklamasını yaptı.

Hastane başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yalman'ın, hastaneye yatışının yapıldığı ve aynı gün vefat ettiği 15 Mart ve öncesine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Öyküsünde hipertansiyonu dışında ek hastalığı olmayan hastanın, 11 Mart'ta nefes darlığı şikayeti başlamış. 12 Mart'ta şikayetleri nedeniyle Fenerbahçe Orduevi doktoru eve çağrılmış" denildi.

Bulguları nedeniyle hastaneye gitmesi gerektiği bildirilen Yalman'ın bunu kabul etmediği, evde serum tedavisi uygulanmasını istediği ifade edilen açıklamada, aynı doktorun 13 Mart'ta hastanın şikayetlerinin artması üzerine tekrar eve çağrıldığı anlatıldı.

Açıklamada, ikna edilerek özel bir hastaneye götürülen Yalman'a, bilgisayarlı tomografisinde "interstisyel pnomoni" tanısı konulduğu, yatış önerildiği fakat bunu kabul etmeyen hastanın kötüleşince saat 17.00'de yine aynı sağlık kuruluşuna yatırıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"14 Mart ve 15 Mart tarihlerinde aynı özel hastanede yatmaya devam ederken hastanın genel durumu bozulmuş, hipoksisi derinleşmiş. 15 Mart tarihinde sabah saatlerinde hastanın filmleri konsültasyon amacıyla Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları kliniğince değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda takip eden doktoruyla da görüşülerek hastanın hastanemize nakli sağlanmıştır. 15 Mart saat 13.00'te hastanemizin acil servisine getirildiğinde hasta derhal entübe edilerek ventilatöre bağlanmıştır. Hastaya gerekli tedavi planlanmış ve tetkikleri istenmiştir. Ancak hastada saat 19.10'da arrest gelişmiş, derhal hızlı ve etkin CPR başlanmış. 15 ampül atropin, 10 ampul bikarbonat yapılmış ancak 40 dakika sonunda ritmi dönmeyince 19.50'de exitus olarak kabul edilmiştir. Hastanın kliniğinin ve tetkiklerinin Bakanlık Kovid-19 rehberinde tarif edilen olası vaka tanımına benzemesinden dolayı filyasyon yapılmasına karar verilmiş, yapılan filyasyon sonucunda eşinde semptomlar görülmesi üzerine 15 Mart tarihinde Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatışı yapılmıştır. Hastaya daha önce takip edildiği sağlık kuruluşu ve Orduevinde tedavi uygulayan sağlık profesyonelleri, ev temaslıları, iş yeri temaslılarına filyasyon yapılmış numuneleri alınmış gerekli izolasyon tedbirleri uygulanmıştır. Eşinin test sonucunun kovid pozitif gelmesi üzerine merhum Aytaç Yalman'ın klinik tablosunun da uyumlu olduğu dikkate alındığında Kovid-19'a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur."

YORUMLAR 15
  • ABDU 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışı temas mı vardı? .nedeni ne acaba
    Cevapla
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bilir adaletiyle hakettiği gibi muamele eylesin insallah
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    bu millet okuduğunu da anlamıyor.. iki kisi daha once ölmüştü 15 martta olen Aytaç yalman in çırpmadan öldüğü kesin değildi. eşinde de corona çıkınca coronadan öldüğü kesin oldu ve sayi 3 e cikti... bu kadar basit...
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse ölmesin bu korku niye yaşam sonsuz değilki hasta veya yatalak bakıma muhtaç olmak zor hastalar canımı al rabbim diyen hastalar dolu dua edin hayırlı ömürler versin rabbim.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce Allah rahmet eylesin yani şu dönemde ne kadar rahat insanlar isteğe bakılmadan yapılmalı bu işlemler bu kadar rahat olmamak lazım şimdi bir kişiden kaç kişi virüs kapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...