Diyanet açıkladı: Bugün Cuma namazı kılınacak mı? Camiler açık mı?

Corona Virüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı 81 il için Cuma namazlarının Camilerde kılınıp kılınmayacağına dair resmi açıklama yaptı. Peki Cuma günü Camiler açık olacak mı? Yarın (20.02.2020) Camilerde Cuma namazı kılınacak mı?

Diyanet açıkladı: Bugün Cuma namazı kılınacak mı? Camiler açık mı?
Diyanet açıkladı: Bugün Cuma namazı kılınacak mı? Camiler açık mı?
GİRİŞ 20.03.2020 12:26 GÜNCELLEME 20.03.2020 12:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’de corona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cemaatle Cuma namazının kılınmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine geçen sürede vatandaşlar bir değişiklik olup olmadığını araştırıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son açıklama…

 

CAMİLERDE VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yeni tip corona virus önlemleri kapsamında, Cuma namazı başta olmak üzere Cami ve Mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini açıkladı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere gönderilen yazıda, insanın can güvenliğini sağlamanın İslam'ın ana gayelerinden biri olduğu belirtildi.

"Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir" kuralının İslam hukukunun temel ilkeleri arasında bulunduğu vurgulanan yazıda, yeni tip coronavirüs (covid-19) ile ilgili tedbirler kapsamında çeşitli kararlar alındığı hatırlatıldı.

Vatandaşların sağlığını korumayı, özellikle yaşlıların can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanmasının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğuna işaret edilen yazıda, bazı kişilerin, vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin belirlendiği bildirildi.

İL MÜFTÜLÜKLERİNE GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri tarafından il müftülüklerine gönderilen yazıda:

"Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KARANTİNA TAVSİYESİ

Corona Virüse benzer salgın, Peygamber Efendimiz zamanında da vuku bulmuş ve Resulullah Aleyhisselam, ‘'Hastalığın olduğu yerlere girmeyin, oradan da çıkmayın'' demiş. Yani bugünkü karantinayı birebir ifade eden tavsiyede bulunuyor. Bu bir sağlık tedbiridir.

YORUMLAR 5
  • ramazanarıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Salgın hastalık nedeniyle Camilerde cemaatla namaz kılmak uygun görülmedi, kararı olumlu karşılıyoruz. bazı cami görevlileri cami tuvaletlerini de kapattılar, zorunlu olarak dışarı çıkan insanlar nerede tuvalete gidecek, nerede abdest alacak bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum, tuvaletlerin açık kalması gerekir.
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu,günde beş vakit kıldığımız bir CUMA namazı vardı onuda elimizden aldınız derse görürsünüz gününüzü. Allah onların diline düşürmesin. Yalanı essah gibi hemi söyler hemi inandırırlar.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    eee ne demişler can çıkmadan huy çıkmaz! fakat bu zaat için geçerli bir tespit yapmışsınız...
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken. Bizim ülkede en kolay camilerden yayılır. Öyle yada böyle herkes camiilerle haşır neşir insanlarla muhatabız. Yada onlarla muhatap olanlarla muhatabız. Hastalıklı yerden çıkmayın tavsiyesi yapan peygamberimiz bu durumun göz göre göre insanları tehlikeye atmak olduğunu ve büyük vebali olduğunu söylemiş. Tam 1400 yıl öncesinde. Umreciler oturun oturduğunuz yerde kimseylede temas etmeyin!!!
    Cevapla
  • Hayzum 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya avm'ler, sinemalar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi