Koronavirüs günlerinde anlamlı yazı: Evinde evine sığın! Dünyadan sıyrılmak da senin miracın...

Haber7 yazarı Esra Elönü, tüm dünyanın koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmadığı bu günlerde 'Rabbin seni terk etmedi sana darılmadı da' başlıklı anlamlı bir yazı kaleme aldı.

Koronavirüs günlerinde anlamlı yazı: Evinde evine sığın! Dünyadan sıyrılmak da senin miracın...
Koronavirüs günlerinde anlamlı yazı: Evinde evine sığın! Dünyadan sıyrılmak da senin miracın...
GİRİŞ 21.03.2020 12:29 GÜNCELLEME 21.03.2020 12:42
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Son ders vardır ama son dert yoktur. Son bakış vardır ama görmek sonsuzdur. Son ses vardır ama duyacaklarının eceli yoktur. Son soru vardır lakin imtihan ebedi. Son söz vardır ama söylemeyi istediklerinin haddi hesabı yoktur.

 

 

Benden ne duymak istiyorsanız bugün onun fakiriyim.

Allahın koyduğu son noktaya inanmış olmanın şerefiyle yaşamaya devam edeceğim. Kimi kırılmış hayallerine ağlar, kimi de sizin kırıklığını yaşadığınız hayallerin kuraklığını tadar. Kimi toplanıp gitmenin derdinde kimi eksilerek tam olmanın şükründe.

 

 

Allah bazen kısar sesinizi siz o kısık ateşte acınızın üzerinden köpük köpük hüzün şerbetine, kimlerin kepçeyle daldığını, kimlerin üfleyip soğutmaya çalıştığını görürsünüz.

 Görmek, körlük gömleği üzerinde leke. Alın yazısının tashihi de yok. Sizi yazan sizi yaşatandır. Şaşırmak duygusundan mezun olanlara selam olsun. Zirveyi gösteren Allah, o zirvede gördüğünüz karın soğuğuyla sizi üşütmüyor. Zamanla eriyecek olan karın üzerinde bir evlat iziyim.

Bir baktım ki Ya sabır diye inlettiğim bir kuyu olmuşum. Dönüşü olmadığını bile bile o tesellinin pervanesi olmuşum. İnsan kendine yağar, kendine gürlermiş. İnsan kendinin beşiğiymiş sallayıp da ne çok uyutur kendini.

İyi insanlar sizin gökyüzünüzdür. Bugünlerde onlara sığının. Kimden dua alıyorsan onun kalbine yapış. Sınav kağıdına bütün bildiklerini yazarak yüksek not alamazsın, Allah soruları sana önceden verendir.

Rabbim kelimelerimin sesini kısmadığı sürece daha çok konuşuruz bu konuları. Konuyu ya da Dünyadaki konukluğumuzu diyelim.

Şimdi, Nice Diyarlar gezin, O batının kanlı dişleri arasında kürdan kadar vicdanı olmamış siyasilerin terazide un tartan üsluplarıyla insana verdikleri kıymeti görün ve bir de bu topraklarda kalbi de topraktan olan Koca adama bakın.

Çine bakın ve onların içine bakın. İtalya’ya bakın, Amerika’ya bakın, Almanya’ya bakın. Bir de bu topraklara bakın. Biz bu toprağa yakınız ama ne ferasetimiz çukurda ne de vicdanımız ayazda. Biz inanıyoruz yetmez mi ?

Biz omuz omuza yaslanıp orada yaşlanmayı şeref bilerek yeneceğiz. Bizim üzerimizde sıcak kumdan hüzün sahiline vurmuş Aylan’ların duası var. Bizim kalbimiz Erva’nın musallası, biz “Sizi Allah’a şikayet edeceğim” diyen o çocuğun cennetine inanıyoruz. Biz mazlumların ciğerlerine yapışan zalimlerin yakasına yapışarak atlatacağız.

Evinde evine sığın, evindeki evin senin secdendir. Dünyadan sıyrılmak da senin miracın..

YORUMLAR 21
  • SEDA 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazilariniza bir sözüm yok ancak Arafta sorular programını lütfen konusabilen işin ehli birine devredin iki kelimeyi bir araya getiremiyorsunuz ve inanin konukların kaliteli olması hatrina gerilerek programı izliyorum. Kitap yazın köşe yazısı yazın ancak konuşmayı, bilenlere bırakın.
    Cevapla
  • Mehmet Çelebi 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni.seviyoruz.kalemin.sana.yevmil.mahserde.şahit.esenkal..mehmet.celebi
    Cevapla
  • Çerkezoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Esra Hanım Allah razı olsun yazılarınız çok güzel. Siz densiz yorumlara aldırmayın. Allahın hidayete erdirmediğini sen hidayete erdiremezsin. Onlara secde dersen miraç dersen hoşlarına gitmez. Onlar aklemezler gözleri var görmez....
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    suslu kelimelerle olmuyor bu isler herkesin tuzu sizin ki gibi kuru degil al 2300 tl aylik bakayim bunlari yazabilirmisin atla gel saban filmindeki gibi patron martilari dusun siir yaz der sen 2300 tl ile kasap i manavi faturalari dusunur dertlenirsin tuzum kuru olsa ne kafiyelerle siirler suslu kelimelerle yazilar yazardim
    Cevapla
  • sabir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne istiyorsun peki olmekmi bekle sabret Allaha inan senin gecinmem o 2300lira ilemiyidi az sabir Allah var Allah butun riziklari yaratan var
    Cevapla
  • Süleyman Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC babanıza rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Sizede sabırlar versin Allah hepinizi hepinizi korusun Allah'a emanet olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü