Son dakika: Bakan Koca son durumu açıkladı: Koronavirüste 7 can kaybı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 24 saatte gerçekleşen koronavirüs vaka sayısını ve can kaybını resmi Twitter hesabından açıkladı. Koca, ''SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Koca son durumu açıkladı: Koronavirüste 7 can kaybı
Son dakika: Bakan Koca son durumu açıkladı: Koronavirüste 7 can kaybı
GİRİŞ 24.03.2020 00:25 GÜNCELLEME 24.03.2020 01:23
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de koronavirüs vaka ve can kaybı sayısını açıkladı.

KORONAVİRÜSTE VAKA SAYISI 1529, CAN KAYBI 37'YE YÜKSELDİ

Koca, ''SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.'' ifadelerini kullandı. Bu rakamlarla birlikte Türkiye'de vaka sayısı 1529, can kaybı 37'ye yükseldi.

FAHRETTİN KOCA'DAN GENÇLERE KORONAVİRÜS UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gençlere tavsiyede bulundu. Koca, ''ŞİMDİKİ GENÇLER… Söze böyle başlayanların eline bugünlerde koz veriyorsunuz :) Koronavirüs konusunda fazlasıyla dikkatli olmanızı bekliyorum. Hayat demek, hareket demek. Eyvallah. Fakat bir süreliğine başka bir moda geçiyoruz. Özgürlük evimizde. HAYAT EVE SIĞAR.'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜSE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de 11 Mart tarihinde görülen ilk vakadan sonra alınan önlemleri paylaştı.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Kuru öksürük: Virüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için en sık görülen belirti.

Yüksek ateş: Virüsün yol açtığı tahribatlar ve vücuda verdiği zarar nedeniyle aynı şekilde kuru öksürük gibi en sık görülen bir diğer belirti yüksek ateş.

Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de solunum yollarına bulaşan virüsler bulaştığı bölgede ağrıya neden oluyor. Boğaz ağrısı da bu hastalığın belirtileri arasında gösterilebilir.

Nefes darlığı: Hastalığın ölümcül sonuçlar doğurmasındaki en büyük etkenlerden biri de oluşturduğu nefes darlığı. Özellikle solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı olarak yaşamlarını yitirebiliyor.

Yorgunluk: Virüsün vücutta oluşturduğu genel tablo nedeniyle hasta kendisini yorgun hissedebilir, kas ve eklem ağrıları yaşayabilir.

Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler nedeniyle oluşturduğu etki dönem dönem baş ağrısıyla da baş gösterebiliyor.

Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada ortaya çıkıyor.

YORUMLAR 201
  • ilbey58 4 yıl önce Şikayet Et
    sizi tebrik ediyorum bi siz dogru yazmissuniz Yav bin 529 boylemi yazilir 1529 dogrusu
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    3672 kişiye test yapışmış 293 kişi pozitif çıkmış. merak ediyorum 30000 kişiye test yapılsa ne çıkacak. çok hızlı her yerde test yapılması ivedilikle vakaların izole edilmesi elzemdir.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    akut bronşit tedavisinde Adrenalinin solunum yolu ile çocuklara uygulanıyor solunum yolu ile antivirüs ilaçlar covid19 da üzerine lokal olarak akciğere uygulanabilir mi ?
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kafadan bir ses çikiyor zaten hepside boş çok insan ölecek dünya genelinde malesef Allah büyük bir bela verdi bu insanliğa
    Cevapla
  • çatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    diazo denen bakteri ilacını deneyin belki bişey çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı