Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı: Yerine Adil Karaismailoğlu getirildi

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararlarına göre, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevinden alındı. Görevden alınan Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı ve böylelikle Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu oldu. Peki Adil Karaismailoğlu kimdir? İşte detaylar...

GİRİŞ 28.03.2020 02:12 GÜNCELLEME 28.03.2020 08:38
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı. Görevden alınan Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

Karara göre, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevine son verildi. Turhan'ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE İLK DEĞİŞİKLİK

Bu görevden alma, 2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan kabindeki ilk değişiklik oldu.

CAHİT TURHAN'IN YERİNE ATANAN YENİ ULAŞTIRMA ULAŞTIRMA BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR? 

1969 yılında Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı. Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı.

1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR 83
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin binali yildirim lutfen ne olur geri gel yine bakanimiz ol senin kadar adaletli guleryuzlu iyimser bir insan gormedik gelde bakanlikta kadro olan taseronlarin sorunlarini cozulmesinde yardimci ol zor durumdayiz ne olur geri donn
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis gel şu Binali beyi tekrar ulaştırmanın başına getir memleket tekrar iş görsün yatırım görsün.. Binali beyde boşta İstanbullu değerini bilemedi bari ülkemize hizmet etsin
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ankara elmadag yerleskesi(lalabel) hizli tren santiyesinde covid-19 gorulmus ve 300 kisi karantinaya alinmis. Sordum cevreden haber dogru denildi. Gorevden alinma sebebi salgin hastalik covid-19 a karsi gereken tedbir ve onlemleri almamak gibi birkac yorumda okudum medyadan. Benim calistigim isyeri mke elmadag yerleskesinde de Cumhurbaskanligi ve Bakanliklarin Genelgelerine ve kanuni duzenlemelere ragmen gerekli ve yeterli tedbirler alinmadigi gibi esnek calismaya bile fabrika yonetimi birim mudurleri ile ortak karar alarak ve milletin sagligini ve milletin ve devletin bekasini tehlikeye atarak tam zamanli calisma karari vermek suretiyle ortak karar almislar. Kamuoyuna arz olunur.
    Cevapla
  • Enver 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Trabzonspor maçlarınım özetini izliyordu sanırım :)
    Cevapla
  • Bjk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi oflu gitti bi oflu geldi başka adam yok sanki bu memlekette düzen kurulmuş yine yardımcısı bile oflu atanmıştır
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun ilk işiniz İBB nin bilerek yapmadığı 2700 kişilik ŞEHİR HASTAHANESİ’nin YOLUNU YAPMAK OLSUN !!! Umarım gerekmez ama Virüslü insan sayısı artarsa buralara ihtiyaç duyacağız ... Ekrem İmamoğlu’nun ısrarla bilerek yapmadığı yolu yaparsınız inşallah. Milletimiz de gereken cevabı verir inşallah , vermezlerse ölenlerin vebali üzerlerinde olsun ... Kaynak yokmuş yol yapmak için !!! Konserlere , heykellere ve daha bir çok gereksiz şeylere kaynak sağlayanlar en asli görevlerine gelince kaynak yok diyor ne enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi