Türkiye Düşünce Platformu'ndan Diyanet'e çağrı

Türkiye Düşünce Platformu, “İlim heyeti, Yüksek İstişare Kurulu “ile “ Namaz Platformu” ve “Cami Platformu” ile yapılan istişarenin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığına çağrı yaptı.

Türkiye Düşünce Platformu'ndan Diyanet'e çağrı
Türkiye Düşünce Platformu'ndan Diyanet'e çağrı
GİRİŞ 28.03.2020 17:50 GÜNCELLEME 28.03.2020 17:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Düşünce Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kovid 19” ile ilgili ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler karşısında TÜDP “İlim heyeti, Yüksek İstişare Kurulu“ ile “Namaz Platformu” ve “Cami Platformu” olarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza aşağıdaki hususları bildirme kararı almış bulunuyoruz.

1-Bu süreçte “Necaset’ten taharet” yanında “Hades’ten taharet” konusunda, ahlakımızı da temizlememiz gerekiyor. Bedeni kirler, esesen ahlaki zaaflarımızın eseridir. Bir bakıma günahların tabiata ve insan hayatına yansımasıdır.

1.1-Bu konuda, Allah’ın yardımının bize ulaşmasını engelleyen günahlarımız ile ilgili sanal ortamda örgütlenerek, bütün inananları toplu “tevbe”ye davet ediyoruz. Zira biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. Bu çerçevede kendi aramızda bu bir helalleşme vesilesine ve manevi borçların ödenmesine çağrı olacaktır.

1.2-Sembolik anlamda temsili bir dua merasimi yapılabilir ve bu internetten ve TV’lerden yayınlanabilir. Burada gündemle ilgili bir Hutbe de okunabilir.

1.3-Bir sonraki hafta Cuma günü, bütün dünyadaki Müslümanlara çağrı yapılarak, sembolik anlamda Diyanet İşleri Başkanının imametinde bir hutbe okunabilir. Bu hutbe tüm dünya dillerinde 24 saat dönebilir. Herkes Cuma günü namaz öncesi filmi izleyip daha sonra öğle namazı kılabilir.

2-Müslümanlar kardeştir. Diyanet İşleri Başkanı, dünyadaki Müslüman ülkelerin dini önderleri ve diğer ülkelerdeki Müslüman cemaati temsilcilerine mesaj gönderebilir.

3-Biz Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Diyanet İşleri Başkanı bu anlamda dünyadaki bütün dini liderlere mesaj gönderebilir.

4-Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 7 Nisan’da (Dünya Sağlık Günü) yayınlanacak bir bildiri ile bütün dünyadaki erdemli insanlara bugün ve gelecek için bir çağrı yapılabilir. Doktorlar, hemşirelere, sağlıkçılara teşekkür edilebilir.

 

 

5-Dünya Kitap Günü / Dünya Müslümanlarına Şifa ayetleri okuma ve tefsiri için 24 saat sürecek 60 dakikalık çok dilli bir sohbet ve bildiri ile İnsanların Vahye şahidliği ve risalet’in örnekliği için çağrı yapılabilir. Hz. Muhammed ile birlikte  Hz. İsa, Hz. Musa, Hz. Davud’un (SAV) hayatından örnekler verebiliriz.  28 Nisan - 4 Mayıs Kardeşlik Haftasında da bütün dünyada sanal elele bir insanlık zinciri düzenleyebiliriz.

TÜRKİYE DÜŞÜNCE PLATFORMU YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

 

 

Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN

Abdurrahman DİLİPAK

Erol YARAR

Taşkın KOÇAK

Prof. Dr. Ahmet AKIN

Abdullah YILDIZ

Ahmet BULUT

Ramazan KAYAN

YORUMLAR 9
  • hönder 4 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum çok çok faydalı olacak...Başkanımızdan bekliyoruz.
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    27 mart cuma namazı için başkandan açıklama ve helallik bekliyorum.
    Cevapla
  • Eskişehirli 4 yıl önce Şikayet Et
    son hilafet bizden gittiğine göre diyanet işleri başkanımızda bence tüm dünya müslümanlarını temsil ediyor farzedilir. Onun için sevgili başkanımız hitaplarını bizlerle birlikte tüm dünya müslümanlarına yapmalıdır. Zaten çoğu müslüman ülkede krallar veya başkanlar dışa bağımlı olup, onların yörüngesinde hareket ediyorlar.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    her onune gelen levha asarda platpormum derse devletın ısı var. kac kısıyı temsıl edıyorlarmıs
    Cevapla
  • ENVER MALKOÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen saçma bir açıklama. Bu büyük aydın, münevver, entellektüel güruh bilmiyor mu ki: Cuma namazının kılınmasını Allah emretmiştir, ancak, kılınmasının şartları vardır. Bugün bu şartlar yoktur. Şu sembolik membolik laflarına gelince, o tavsiyeler sadece bugün değil bulaşıcı hastalıkların olmadığı günlerde de yapılabilir. Vay benim islami aydınlarıma vay!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?