Koronavirüse karşı banknotları suya koyup, 100 derecede kaynatıyor

Ordu'da bakkal işleten Orhan Sarı (55), müşterilerden alışveriş sonrası aldığı banknotları, koronavirüs salgınına karşı suya koyup, 100 derecede kaynattıktan sonra kurutuyor.

GİRİŞ 31.03.2020 14:13 GÜNCELLEME 31.03.2020 15:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Altınordu ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de, 25 yıldır bakkal işleten Orhan Sarı’nın koronavirüs salgınına karşı aldığı önlem, müşterilerini şaşırttı. Salgından önce banknotları kolonya ile dezenfekte ettiğini anlatan Sarı, şimdi ise koronavirüs önlemi için suya koyup, 100 derecede kaynattıktan sonra kuruttuğunu söyledi. Salgınla ilgili haberleri televizyondan sürekli takip ettiğini belirten Orhan Sarı, "Daha önce kolonya ile banknotları temizliyordum, hijyene çok önem veriyorum. Fakat bu salgından sonra kolonya fiyatları yükseldi. Ben de kendime farklı bir çözüm ürettim. Banknotları suya koyup 100 derecede kaynatarak dezenfekte ediyorum. Böylece kolonya masrafına da gerek kalmıyor hem de paralar temiz oluyor” diye konuştu. 

 

 



Kuruttuğu banknotları ayrı yere koyduğunu, müşterilerine de temiz banknot verdiğini anlatan Sarı, "Temizliğe, hijyene hepimizin önem göstermesi gerekiyor. Hele böyle bir salgın döneminde daha da dikkat etmek lazım. Para her gün elden ele dolaşıyor. Parayı sayarken bazen tükürüklüyorlar, bu hastalıkları yaymada etken. Bu nedenle paraları kaynatıp temizlemek daha iyi" dedi. 

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    mikroplu dediği paraları eldivensiz ve maskesiz tutarak kaynatıyor,ne akıl ama.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    vaay akıllım vaay...mikroplu dediğin paraları kaynatıyorsun ama,ne elinde eldiven var,ne ağzında maske,eldivensiz ve maskesiz kasadan aldığın mikroplu dediğin paraları elinde tomar tomar tutuyorsun. işte bizim akıllı geçinenlerimiz.
    Cevapla
  • Antalyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    otur evinde zorun ne. işin gırgırında. bu işi daha sağlıklı koşularda yapanlar var.
    Cevapla
  • tokat 3 yıl önce Şikayet Et
    millet sıyırmaya başladı
    Cevapla
  • yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    15 sene ısmarlama terzilik yaptım alışkanlık olmuştu aldığım her parayı ütülerdim.bakkal abimize deütülemesini tavsiye ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı