KPSS 2020/5 Sağlık personeli tercih sonuçları açıklandı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde koronavirüs ile mücadele kapsamında 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağını duyurmuştu. ÖSYM aracılığıyla kamu kurumlarında sözleşmeli sağlık personeli olmak için başvurularını tamamlayan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/ 5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu mu?

KPSS 2020/5 Sağlık personeli tercih sonuçları açıklandı mı?
KPSS 2020/5 Sağlık personeli tercih sonuçları açıklandı mı?
GİRİŞ 07.04.2020 10:00 GÜNCELLEME 07.04.2020 10:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada koronavirüs salgını ile mücadele edilen bugünlerde “sağlık ordumuzu” güçlendirmek için Sağlık Bakanlığına bağlı olarak taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere sağlık personelleri alınacağını duyurmuştu. Kamuya ait sağlık  kurumlarında çalışabilmek için tercihlerini yapan adaylar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla beklemeye başladı. Peki 2020 KPSS/5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sağlık personeli alımında yaşanan son gelişmeler…

 

 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 32 bin personelin 14 bini sürekli işçi, 18 bini ise sağlık personeli olarak görevlendirilecek. ÖSYM tarafından sonuçların açıklanmasıyla ilgili resmi açıklama yapılmadı. Ancak koronavirüs ile mücadelede sağlık personeline ihtiyaç duyulan bugünlerde sonuçların kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

11 BİN HEMŞİRE ALINACAK!

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre  KPSS puanıyla 11.000’ Hemşire, 1.600  Ebe ve 487 Sağlık Teknisyeni, Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alınacak.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…