86 yaşında koronavirüsü yendi, şu çağrıyı yaptı

Birden fazla kronik rahatsızlığının yanı sıra bir süre önce yakalandığı yeni tip Koronavirüsü (Kovid-19) ilerlemiş yaşına rağmen yenmeyi başaran Resmiye Işık, virüsle mücadele eden diğer hastalara umut oldu. Resmiye Işık, "Hastalığı yendim, çok mutluyum. Allah herkesi bu belalardan korusun" dedi, vatandaşlara evde kalmaları ve dışarı çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu.

86 yaşında koronavirüsü yendi, şu çağrıyı yaptı
86 yaşında koronavirüsü yendi, şu çağrıyı yaptı
GİRİŞ 05.04.2020 13:35 GÜNCELLEME 05.04.2020 13:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Kovid-19, Türkiye'de bugüne kadar 23 bin 934 kişide görüldü, 501 kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Corona Virüse yakalanıp amansız mücadeleyi yenenlerin sayısı ise bugün itibarıyla 786 olarak kayıtlara geçti.

Bunlardan birisi de Sakarya'da yaşayan ve hipertansiyon ile kalp ve akciğer rahatsızlıkları bulunan 86 yaşındaki Resmiye Işık oldu.

UMREDEN DÖNEN OĞLU VE GELİNİYLE TEMASTAN BULAŞTI

Işık'ın oğlu Cavit ve gelini Hülya Işık, umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gitti.

Ülkeye 12 Mart'ta dönüş yapan Işık çifti, il sağlık müdürlüğü ekiplerince günlük takipleri yapılmak üzere evde gönüllü karantinaya başladı. Bu sırada Resmiye Işık da umreden dönen oğlu ve gelinini ziyaret etti.

Işık çifti, bir süre sonra başlayan öksürük şikayetiyle 18 Mart'ta hastaneye başvurdu.

Burada yapılan testlerin "pozitif" çıkması üzerine Cavit ve Hülya Işık'ın hastanede tedavisine başlandı.

Işık çiftinin hastanede tedavileri sürerken, öksürüğü artan Resmiye Işık, yakınları tarafından 22 Mart'ta hastaneye götürüldü.
Yapılan testin pozitif çıkması üzerine Işık da hastanede tedaviye alındı.

Tedavilerinin ardından yapılan testlerin "negatif" çıkması üzerine Işık çifti 29 Mart'ta, Resmiye Işık ise 1 Nisan'da taburcu edildi. 

"ALLAH HERKESİ BU BELALARDAN KORUSUN"

Corona Virüsü ilerleyen yaşı ve kronik rahatsızlıklarına rağmen yenen Resmiye Işık, "Hastalığı yendim, çok mutluyum. Allah herkesi bu belalardan korusun." dedi.

Sağlığına yeniden kavuştuğu için şükreden Işık, vatandaşlara evde kalmaları ve dışarı çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu.
Işık, Allah'tan Corona Virüs salgınına karşı herkese vücut sağlamlığı vermesini temenni etti. 

YORUMLAR 20
  • mazlum 4 yıl önce Şikayet Et
    umreden gelenlerin hepsini yurtlara tıkmak büyük hata idi,çünkü hastalık temasla daha çok bulaşıyor,ortamda varsa maskede taksan geçer sana,şimdi parkta oturana ceza kesiyorlar,ne alaka ise kardeşim viruslu adamı salıyorsun cezasını normal adamdan alıyorsun,benim ne suçum var,işinden gücünden ekmeğinden olan onca insanın günahını,memleketin ekonomik zararının vebalini nasıl ödeyeceksiniz.yaydınız yayacağınız kadar bundan sonra işimiz zor.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu dilimize iyice yerleşen yenme mücadele lafları da hiç doğru değil neyi yeniyoruz neyle mücadele Cenab-ı Hak dilemeden ne olur her şeyi unuttuk..
    Cevapla
  • mişmiş 4 yıl önce Şikayet Et
    yener biiznillah, yener... Yaratılmış her ne var ise Rabbimizi zikretmektedir. Vücudumuzdaki her hücre dahi zikreder de biz duyamayız. Eğer vücuda haram girerde hücreler zikretmez ise hastalıklar kanser vs.. baş gösterir. Yüzündeki nurdan belli oluyor bu teyzemiz zikir ehli olduğundan bu şeytani hastalığı biiznillah yenmiş. Abdest alıp seccadenize geçin ve dünyayı arkanıza alıp kendisine döndürüleceğimiz Rabbimizi karşılık dünyevi bir karşılık beklemeden zikredin. Çünkü o El- Hamid'dir. Ona zikrullah ile dost olun. Habibine salavat ile dost olun. O dostlarını gözetip koruyandır. El-Hafız ve El-Veli dir.
    Cevapla
  • Aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi dediklerinin hepsine katılıyorum amma velakin. Okadar hadis ve ayeti nereye yerlestireceksin. Allah diyorki aklını kullan. düşün. Önlem al. Sen cahillik yap karantinaya uyma hasta ol . Sonra da olayı başka şeylere bağla. Eyyyyyyyy Müslümanlar. (Önce kendi nefsim) akillanin kardesiiiiiim.
    Cevapla
  • Orhan Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    ölenler gavur zaten demi tövbe estağfurullah
    Cevapla
  • Aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların sıkıntısı bu işte. Yaw devlet bas bas bağırıyor. kardeşim karantina bitene kadar kimseyle görüşmeyin. KARANTİNA . adı üstünde KA-RAN-Tİ-NA. Annen geliyorsa gelme diyeceksin arkadaşım. ANLAMIYOR MUSUNUZ. Allah ömür vermiş ölmemiş. Hadi ölseydi. Sebebi sen olacaktın. Anne Katili olacaktın. MÜSLÜMAN HASSAS olur. MÜSLÜMAN DEVLETİNİN VERDİĞİ EMİRLERİ HARFİYYEN YERİNE GETİRİR. HELE DE BU SAĞLIK İSE. Umreye gittin NOOLDU. Allah Kabul etsin de. Kafan değişmediyse sadece bu bir turistik ziyarete dönüşür o kadar.
    Cevapla
  • Bursa16 4 yıl önce Şikayet Et
    Umrecileri ve yurtdışı öğrencileri onbeş gün karantinafa tutmaliydik sadece ateş ölçerek hepsini içeri aldık hepsi gülerek ne olcak bea bosverin altı üstü grip birşey olmaz diyerek insan içine karıştılar sonrası malum bu cümleyi kuranlar ölümlerde pay sahibi bunu biliyorlarmi vicdanları rahatmi anneleri çocuklarından ayırdılar babaları evlerinden cahaletlerini birçok insan canıyla ödüyor Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeşim. Kural tanımamak içimize işlemiş.Ama virüs zengin fakir genç yaşlı makam mevki müslüman kafir ayırt etmiyor. Bu millete kural tanımayı ögretmek şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı