Koronavirüs Bilim Kurulu'na 7 yeni üye

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'na, 7 yeni üye daha eklendi. Böylece Bilim Kurulu'nun üye sayısı 38'e yükseldi.

Koronavirüs Bilim Kurulu'na 7 yeni üye
Koronavirüs Bilim Kurulu'na 7 yeni üye
GİRİŞ 06.04.2020 15:30 GÜNCELLEME 06.04.2020 15:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını ile mücadelede Sağlık Bakanlığı'nın danışma kurulu hüviyetinde çalışan Bilim Kurulu'na 7 profesör daha davet edildi.

Enfeksiyon hastalıkları alanında uzman 31 bilim insanından oluşan Kurulun üye sayısı yeni üyelerle birlikte 38'e yükseldi.

Kurula katılan yeni üyeler Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter oldu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun kapsamının ayrıca, farklı alanlardan uzmanların katılımıyla da genişletildiği bildirildi. 

 

 

İKİNCİ BİLİM KURULU İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu, ikinci bilim kurulunun oluşturulmasına ilişkin çalışmaların sürdüğü öğrenildi. İkinci bilim kurulunun da bir kaç gün içinde oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi. Bakan Koca, geçen cuma günü düzenlediği toplantıda, "Daha çok vakaların ve sayıların konuşulduğu bir dönemden farklı olarak, psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutuyla farklı bir ekibin çalışacağı bir kurulun hazırlığı içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

YORUMLAR 12
  • Tuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Maranki, Ender Saraç ve İbrahim Saraçoğlu nu da alın
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurul örnek çalışma yapıyor.Devletin bakanlık kurumları da bundan sonraki çalışmalarında partizanlık yapılmadan bu şekilde bilir kişiler ile kurul oluşturup, faydalı çalışmalar yapabilir.Türkiye Cumhuriyeti yükselişe geçmek zorunda.
    Cevapla
  • volkan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kurulların içine alimler de alınmalı hatta alternatif tıp uzmanları kimyagerler bile olmalı
    Cevapla
  • supersin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay Allah razi olsun bende coktan beri bunu dusunuyorum kesinlikle hukumetin her bakalikta bilim kurulu olustumasi lazim. Turizim saglik disisler ekonomi vs
    Cevapla
  • İbrahim Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalıkla savaşırken Sahada çalışan dr ların da fikir ve tecrübelerinden yararlanmayı da bir düşünseniz ne kadar isabetli olur. Sağlık çalışanlarının bu mücadeleyi uzun soluklu sürdürebilmesi için akılcı ve emniyetli personel politikaları lazım.
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    sağda solda konuşup ortalığı bulandıranları kurula alın elini taşın altına soksun.hasta karantina izleme yazılımını devreye alın ey bakan. Bunu yaparsanız daha kolay kontrol altına alırsınız. bunu ihmal etmeyin. polis yazılımla hastaları izlesin.
    Cevapla
  • misafir 2 4 yıl önce Şikayet Et
    İkinci konu, günlerdir çin ve dsö verilerine göre hareket ettik diye yapılan açıklamalar hakkında yazmak istiyordum. çin bir kişi 2,9 kişiyi bulaştırıyor, dsönün maske lazım değil gibi bilgilendirmeleri yerine diğer ülkelerde virüsün yayılma hızı takip edilmeli idi. çinin herşeyinin uydurma olduğu ortaya çıktı tekrardan. çinlilerin yalancılığının sonucunu ülkecek çekiyoruz.
    Cevapla
  • ek9 4 yıl önce Şikayet Et
    ülke degil dünya çekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü