Egzoz muayenesi ertelendi mi? Araç muayeneleri kaç ay ertelendi?

Egzoz muayenesi ertelendi mi? Corona virüs tedbirleri kapsamında araç sahipleri için beklenen haber geldi. Egzoz emisyon ölçümü süresi dolan vatandaşlara 3 ay süre tanındığı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı.

Egzoz muayenesi ertelendi mi? Araç muayeneleri kaç ay ertelendi?
Egzoz muayenesi ertelendi mi? Araç muayeneleri kaç ay ertelendi?
GİRİŞ 07.04.2020 16:09 GÜNCELLEME 07.04.2020 16:10

Araç sahiplerine müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, egzoz emisyon ölçümü süresi dolanlar için vatandaşlar için açıklama patı. Peki egzoz muayenesi ertelenecek mi? Araç sahiplerine ne kadar süre tanındı? İşte merak edilen açıklama...

 

EGZOZ MUAYENESİ ERTELENDİ Mİ?

Corona virüs tedbirleri kapsamında egzoz muayenesi ertelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre egzoz emisyon ölçümü süresi biten araç sahipleri için 3 ay süre tanındı. Bu süre zarfında muayene işlemini tamamlayamayanlar 3 ayın bitiminde 45 gün içerisinde  egzoz emisyon ölçümlerini yaptırabilecek.

Bakan Kurum Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı;

 

 

ARAÇ MUAYENELERİ ERTELENDİ Mİ?

Araç muayeneleri Resmi Gazete'de yayınlanan genelgede 3 ay süre ile ertelendi. Bu süre zarfında araç muayene işlemini tamamlayamayan vatandaşlar, söz konusu süre sonrası 45 gün içerisinde işlemlerin tamamlayabilecek.

EGZOZ EMİSYON NEDİR?

Egzoz emisyonu araçlarda kullanılan yakıtın yanmasıyla oluşan ve havaya yayılan kimyasalların yarattığı hava kirliliğini tanımlamak için kullanılan tabire verilen isimdir.

EGZOZ MUAYENESİ KAÇ YILDA BİR YAPTIRILIR?

Egzoz muayenesi Hususi (binek) ve Resmi Otomobillere ilk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yaptırılır. Diğer Motorlu Taşıtlar için ise İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yaptırılması gerekiyor. Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaf tutulur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!