CHP, Meclis'te sunduğu teklife sahip çıkmadı

Muhalefet partilerinin sağlıkta şiddet yasasına ilişkin Meclis'e getirdiği önerinin reddedildiği iddiasının ardından yeni bir detay ortaya çıktı. CHP'nin, Meclis'te sunduğu teklif sırasında sadece 7 milletvekili hazır bulunuyordu.

CHP, Meclis'te sunduğu teklife sahip çıkmadı
CHP, Meclis'te sunduğu teklife sahip çıkmadı
GİRİŞ 08.04.2020 22:15 GÜNCELLEME 08.04.2020 22:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Koronavirüs vakalarının Türkiye'de artması üzerine sağlıkçılar, büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor.

Sağlıkçıların gösterdiği azimli çalışmalar, sağlıkta şiddet yasasını yeniden gündeme getirdi. CHP, konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis'in gündemine sundu. Bu teklif AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.

TWİTTER MUHALEFETİ

Teklifin reddedilmesi üzerine CHP'li vekiller Twitter hesaplarından, iktidar vekillerini ve MHP'yi hedef almaya başladı.

"7 VEKİLLE EVET Mİ DENİR"

Ancak CHP'nin de kendi teklifine sahip çıkmadığı ortaya çıktı. Öyle ki; görüşmelere sadece 7 CHP'li vekilin katıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bırakın siyasi polemiği, Twitter'a koy, aa AK Parti reddetti. Teknik yanlış, kanun teklifinde hata var. AK Parti hayır demesinden önce CHP evet mi dedi? 7 vekille evet mi denir? 130 tane vekille gelseydi biz hayır deseydik... Tüm partilerimiz baş tacı, bu teklife evet diyorlarsa, biz bunu infaz yasasının son maddesine ekleyelim. Zaman kaybına neden olacak işlemleri de aşalım. Biz özel olarak teklif verdik. Komisyonda görüşülüp Genel Kurul'a gelmesini bekliyoruz." dedi.

YORUMLAR 14
  • Niyazi DURUKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın vekil onların hali bıratı. Siz de yanlışı Yapmayın. Bence Faydadan Ziyade; Gelecekte Her Kesimin Aleyhine Olacak Bir Girişim. Dikkatinizi ATATÜRKÜ KORUMA KANUNU'na Çekmek İsterim. Kıymet Kazandırmaya İhtiyacımı Vardı..? Gerek KANUNİ ZORUNLUUKTAN Olsun, Gerekse Her Takdirin Üstünde İNSANİ YAKLAŞIMLARINDAN Ötürü Hali Hazır YAKALAMIŞ OLDUKLARI BU YÜKSEK İTİBAR OLGUSUNU Sürdürmenin Gayreti İçerisinde Bulunmak Daha Yerinde Olacaktır.
    Cevapla
  • Erğ 4 yıl önce Şikayet Et
    Korana var abi meclise girilirmi, birisi yanlışlıkla viris bulaştırır. Biz daha iktidar olacağız, yanlışlıkla virüs bizi öldürmesin.
    Cevapla
  • Vatandaş46 4 yıl önce Şikayet Et
    Algı oluşturmanın peşindeler. Aldata bildikleri kadar balık hafızalaları ikna etmiş oluyorlar.
    Cevapla
  • çağdışı 4 yıl önce Şikayet Et
    chp terö örgütlerinin peşind etakılmış gidiyor değil. twerö örgütleri chp myi ele geçirmiş. yoksa bu kadar ihanet chp de akıl mantık almıyor. pkk yı destekle esedi destekle fetö yü destekle hafte ri sisiyi dstekle sözkonusu Türkiye cumkuriyeti ve Türk milleti olunca hop. akıl tutulması başlıyor. yahu bunlara voy verenler de kabahat yok mu. bu nkarlar mı basitler. bukar mı nefret ediyoerlAR MEMLEKETEMN. YAZIKLAR OLSUN. ERDOĞANI SEVMİYORSAN MEMLEKETE İ:HAN:ET mi edceksin.. pess yaniii
    Cevapla
  • NuR76 4 yıl önce Şikayet Et
    Evde oturan birsey yapmayan yan gel yatan vekillerin maasi düsürülsün bu zor dönemde muhtac olan kisilere verilsin #bizbizeyeteriztürkiyem!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor