YÖK Başkanı duyurdu: Karar bütün üniversitelere gönderildi!

Son Dakika Haberleri.. Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizdeki pek çok işletme faaliyetlerine ara vermiş veya esnek / kısmi zamanlı çalışmaya başlamıştır. Dolayısıyla öğrencilerimizin işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamış veya kısıtlı hale gelmiştir.

YÖK Başkanı duyurdu: Karar bütün üniversitelere gönderildi!
YÖK Başkanı duyurdu: Karar bütün üniversitelere gönderildi!
GİRİŞ 09.04.2020 14:30 GÜNCELLEME 09.04.2020 15:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Bu bağlamda YÖK olarak, uygulamalı eğitim gören öğrencilerimizin “mağduriyet yaşamamaları ve mezuniyet durumunda olan öğrencilerin sene kaybına uğramamaları için” eksik kalan eğitimlerin farklı telafi eğitimi yöntemleriyle yapılabileceği konusunda yükseköğretim kurumlarına yetki verilmiştir.

 

 

Yükseköğretim kurumlarında 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları yükseköğretim kurumları tarafından dikkate alınacak, 2019-2020 Bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresini, uzaktan öğretim yöntemiyle “ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi” şeklinde yapabileceklerdir.

Bu karar sadece 2019-2020 Bahar dönemi ile sınırlı kalacaktır.

 

 

1 dönem staj gören öğrencilere bu seneye mahsus olmak üzere salgın nedeniyle telafi şansı verildi. 

YORUMLAR 5
  • alll 4 yıl önce Şikayet Et
    ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi” evet de okuldan uzak kalan öğrenciyi bunlarla bunaltmanın okulun dan soğutmanın mantığı yok gerekirse 1 yıl okulllar uzasın ama öğrenciyi ödev lerle strese sokmayın yiğenime ödev verdiler 20 öğrenci 20 günde zor yapar
    Cevapla
  • Samet kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Dondursun o zaman basit bu kadar
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    hele bir yiğenine sor bir yıl uzasınmı oksa ödevmi... bana soracaksan bir yılımı yemesin öğrenim gördüğüm bölümle ilgili her ödev isterse 3 ödev ama uzamasın bir yıl kaybın ne olduğunu bilmeden konuşuyon
    Cevapla
  • sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    3.5 ay sıtajları kalan intörnlerin de mezun edilmesi düşünülüyor mu
    Cevapla
  • nusret bıçakcı 4 yıl önce Şikayet Et
    intörn lerin durumu ne olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!