Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, 'uzun süre evde kalmaya hazır olun' deyip duyurdu!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bu süreç ne kadar devam edecek?" sorusuna, "Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın" yanıtını verdi.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, 'uzun süre evde kalmaya hazır olun' deyip duyurdu!
Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, 'uzun süre evde kalmaya hazır olun' deyip duyurdu!
GİRİŞ 10.04.2020 16:44 GÜNCELLEME 10.04.2020 16:45
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kendine ait Youtube kanalında salgına yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Özlü, salgının Türkiye'de yükselme döneminde olduğunu belirterek, "Uzun süre evde kalmaya hazır olun" dedi.

 


Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü.

"BU SÜREÇ NE KADAR DEVAM EDECEK?"

Özlü, "Bu süreç ne kadar devam edecek?" şeklindeki soruya, "Zaman vermek hoş olmuyor. İki üç haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin'de 2 ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın" şeklinde cevap verdi.

 

 

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 42 bin 282'ye ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 908'e yükseldi. Toplamda 276 bin 338 test yapıldı. Toplam yoğun bakımdaki hasta sayısı bin 552 olarak kaydedilirken toplam entübe hasta sayısı da bin 17 olarak dikkat çekti. Öte yandan bugüne kadar toplamda 2 bin 142 vaka iyileşerek sağlığına kavuştu.

YORUMLAR 101
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Normal günlerde Elektirik sayaç okuma personelleri hala calisiyorlar. Onlar ev ev, mahalle mahalle, hatta köy köy geziyorlar
    Cevapla
  • Matematikci00 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle sokağa çıkma olmaz , dün bu illet yayilmadiysa hiçbir zaman yayılmaz...bu bence prova niteliğindeydi. rabbim bizleri ve herkesi korusun.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi Bizler hatalarımızın farkındayız bizleri affv-ı mağfiret eyle Şafi ism-ü şerifinle bu salgın ın şifasını nasib eyle Hafiz ismi şerifinle bizleri her türlü salgın hastalıklardan bela ve musibetlerden muhafaza eyle. Bizlere taşıyamayacağımı ağır yükler yükleme eyyy keremi ve lütfu yüce Rabbim Amin
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Sağlık bakanı hergün gerekli açıklama ve duyuruları yapıyorken bilim kurulu üyelerinin ayrıca acıklamaları(iki başlılık şeklinde izlenime sebebiyet teşkil edeceğinden) çok yanlış ve art niyetli olarak değerlendirilmeli.kesinlikle yasaklanmalı.
    Cevapla
  • zabit 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım Hz Eyyup as verdiğin şifa hurmetine biz müslümanların hayrina bu belayi dünyadan kaldır ne olur. Amin
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri