31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

İçişleri Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında bu gece 24:00'den, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
GİRİŞ 10.04.2020 23:32 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:52
Bu Habere 287 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığınca, bu geceden 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

 

 

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, bu geceden itibaren 12 Nisan saat 24.00'e kadar Zonguldak ile büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı.

Valiliklere konuyla ilgili genelge de gönderildi.

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan Valiliklere gönderilen genelgede şu ifadeler kullanıldı;

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir. 

Bu kapsamda ilgi Genelge ile alınan son tedbirlerden olan, büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ili için şehir giriş-çıkışlarının 15 gün süreyle geçici olarak yasaklanması kararlaştırılmıştı.

Alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ili kapsayacak şekilde, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi uyarınca il valileri tarafından aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmektedir;

Bu kapsamda;

1- 10.04.2020 tarihi saat 24:00'den 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında aşağıda belirtilecek istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanacaktır. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE KADAR?

​Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

YASAK RESMEN BAŞLADI

30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 12 Nisan saat 24.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma yasağı resmen başladı.
 

YORUMLAR 287
  • Eda 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu me sacmalikya.ne sokak yasagi iki gūn tamam ya sonra
    Cevapla
  • misafirim 4 yıl önce Şikayet Et
    neeeee telaşe gerek yokmu yahu mahşerin dört atlısı Türkiye de artık
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ani sokaga cikma yanlistir iki gün önceden haber verilmeli millet alis veris yapsin
    Cevapla
  • Karagöz 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet panik olup alışveriş yerlerini boşaltmasın diye hemen söylenmiyor zaten. Sizin gibi yanlış düşünen insanlar yüzünden bu kararlar alınıyor. Altı üstü 2 (iki)(two) gün evde kalacaksın. 2 günlük malzemen mi yok evinde? "Aman tanrım dostum iki günlük yasak ilan edildi ne yapacağım? Aaaaa!" Diyene kadar otur bekle...
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    2 gün sokağa çıkma yasağı mı olur? Bu durum ne anlatıyor? Geçen zaman içinde başarısız olduğumuzun göstergesidir. Bu gelecek zaman için ise daha uzun süreli sokağa çıkma yasağının müjdecisi gibidir. Artık buna bulaşma sayıları karar verecek. Bakalım bulaşma sayıları nasıl çıkacak. İnsanlar ciddiye almazsa 7-14-21-30 günlük sokağa çıkma yasaklarına hazır olmak gerekecek.
    Cevapla
  • esnaf ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    daha düne kadar sokağa çıkma yasağını savunuyordum bu kepazelığı gördükten sonra fıkrım değıstı bu kafada soytarı düşüncesız ınsanlar olduğu müddetçe korona daha çok kışının çanını yakar yav 48 saat kım ölmüş açlıktan çanakkalede günlerce aç kalan atalarızdan utanın soytarılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?