Adana Büyükşehir Belediyesi'nin "sahra hastanesi" tepki topladı

Adana Büyükşehir Belediyesince kurulduğu açıklanan sahra hastanesinin yerine yapıldığı iddia edilen bin yataklı sahra hastanesi büyük tepki topladı. Tıbbi imkanlar açısından yetersiz, sağlık imkanları açısından uygunsuz olan bu yer, eleştirilere sebep oldu. AK Parti sözücüsü Ömer Çelik ve Adana Valiliği konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.04.2020 16:51 GÜNCELLEME 13.04.2020 16:57
Bu Habere 377 Yorum Yapılmış

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı "bin yataklı sahra hastanesi" konusunda gerçek ortaya çıktı. Fuar alanını sahra hastanesine çeviren Adana Büyükşehir Belediyesi'nin "bin yataklı" iddiasının yalan olduğu tespit edildi. 

 

 

DONANIMSIZ HASTANE

CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz 4 Nisan'da koronavirüs salgınına karşı acil eylem planı çerçevesinde, TÜYAP Fuar Alanı'na belediye olarak bin yataklı sahra hastanesi kurduklarını ve kullanıma hazır olduğunu açıklamıştı.

 

 

Gazetecilerin içerden görüntü alınmasına izin verilmeyen sahra hastanesiyle ilgili sadece Belediye Basın Bürosu tarafından görüntü ve fotoğraf servis edilirken, kısa süre içinde yapıldığı iddia edilen yerin yeterli donanımının bulunmadığı, bunun yanı sıra hastane olarak belirtilen yerin sağlık hizmetine elverişsiz bir yer olduğu ortaya çıktı.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Ak Parti MKYK üyesi ve Parti sözcüsü Ömer Çelik de memleketinde yaşanan bu duruma açıklık getirerek sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Yayınlanan videoda hastane olarak tanıtılan yerin sağlık açısından elverişsiz, tıbbi imkanlar açısından yetersiz oluşunu gösterdi.

Ömer çelik videoyu "CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1000 yataklı sahra hastanesi yaptığını, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın bunu yapamadığını” iddia ediyor. Böyle bir hastane yok. Hastane denilen yer fuar alanında perdelerle bölmeler yapılmış bir yer." ifadeleriyle paylaştığı videonun peşine "Olmayan hastaneyi varmış gibi gösterip üstüne sözde siyasi iddia inşa etmek yakışıksız bir durumdur. Salgına karşı ulusal mücadele verdiğimiz bugünlerde asgari siyasi sorumluluk beklemek hakkımızdır. Adanamızda corona virüsle mücadelede 1. basamak aile hekimlikleri başta olmak üzere tüm 1. basamak sağlık tesisleri, 16’sı kamu hastanesi, 16’sı özel hastane ve 2’si üniversite hastanesi olmak üzere toplam 34 yataklı tedavi kurumumuzda 25.335 sağlık personeli ile hizmet veriliyor. Adana geneli hastanelerimizde 1.412’si yoğun bakım yatağı olmak üzere 7.197 yatak mevcut olup servislerimizde doluluk oranı % 10, yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranı ise % 13’tür. Aynı zamanda hastanelerimizde normal hastalarımız için de hizmet kesintisiz şekilde devam etmektedir. Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm görevlilerin üstün bir fedakarlıkla vatandaşlarımıza hizmet verdiği bir dönemde, olmayan bir hastaneyi varmış gibi göstermek tüm bu emek sahiplerine haksızlıktır. Birazcık siyasi ciddiyet, birazcık siyasi sorumluluk görmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ ORTAYA ÇIKARDI

Bu gelişmeler üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu da halkımız gibi aldatılmaktadır. Zira fuar alanına sadece 2 adet seperatör ve bölmeler konulmuştur" diye konuştu.

HASTANE HİZMETİ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının 1000 yataklı hastane yaptığı yönünde haberler yer aldığı hatırlatılarak, "İlimizde korona virüs vakaları ile mücadelede 1. basamak aile hekimlikleri başta olmak üzere tüm 1. basamak sağlık tesisleri, 16’sı kamu hastanesi, 16’sı özel hastane ve 2’si üniversite hastanesi olmak üzere toplam 34 yataklı tedavi kurumumuzda 25 bin 335 sağlık personelimizle hizmet devam etmektedir. İl geneli hastanelerimizde bin 412’si yoğun bakım yatağı olmak üzere 7 bin 197 yatak mevcut olup servislerimizde doluluk oranı yüzde 10, yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranı ise yüzde 13’tür. Aynı zamanda hastanelerimizde normal hastalarımız için de hizmet kesintisiz şekilde devam etmektedir" denildi. 

ŞARTLAR UYGUN DEĞİL

Sağlık hizmeti sunumu açısından Adana'nın herhangi bir ek yataklı veya yataksız tedavi hizmetine ihtiyacı bulunmadığı vurgulanan açıklamada, "Ayrıca anılan yerin fuar alanı olduğu, bu alanda 1000 yataklı bir hastanenin bulunmadığı ve olması gereken araç-gereç ve tıbbi donanımların yer almaması sebebiyle söz konusu yerin hastane veya sağlık hizmetleri açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

KILIÇDAROĞLU DUYURMUŞTU

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Belediyesi'nin kısa süre içerisinde bin yataklı sahra hastanesi yaptığını duyurarak hükümeti suçlamıştı.

Kılıçdaroğlu "Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar 1000 yataklı bir sahra hastane yaptı. Hem de 45 günde de değil. Bir belediye başkanının yaptığını hükümet yapamıyor. Şu günlerde eleştirmek istemiyorum fakat tahammül edemiyorum. Yeter artık!” demişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 377
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Oto yıkama açmışlar sanki ulan bu kadar basiretsiz ve kör olunmaz oraya giren sağ çıkamaz ki kendilerini bağlasınlar oraya
    Cevapla
  • corumlu19 3 yıl önce Şikayet Et
    hayvan bağlasınız tedaviyi red eder öyle bir mekanda..insan aklıyla resmen dalga geçen zihniyet..
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben CHP'li olsam,şu OY verdiğim insanlara bir bakardım ve galiba kahrımdan ölürdüm...Hem terör sevici,hem sahtekar ve yalancı hemde ülkesini yabancılara ispiyonlayan gambazcı...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Masaj salonuna benziyor.
    Cevapla
  • RABİA 3 yıl önce Şikayet Et
    insanları aptal yerine koyuyorlar, bu partide ALLAHTAN korkan kuldan utanan kalmamış...bu kadar yalanı bir arada nasıl söylüyorlar acaba ayıp yahu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!