Düğün ve nişan salonları ne zaman açılacak?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile düğün ve nişan salonları geçici süreliğine kapatılmıştı. Yakın zamanda nişan ve düğün yapmayı planlayan vatandaşlar ve işletme sahipleri salonların ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki düğün ve nişan salonları açılacak mı? İşte faaliyetleri durdurulan yerler hakkında son gelişmeler…

Düğün ve nişan salonları ne zaman açılacak?
Düğün ve nişan salonları ne zaman açılacak?
GİRİŞ 15.04.2020 11:27 GÜNCELLEME 15.04.2020 11:28

İçişleri Bakanlığının 81 ile gönderdiği genelge ile koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu eğlence yerlerinin faaliyetleri durdurulmuştu. Alınan bu karar sonrası hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler düğün ve nişan tarihlerini bir süreliğine erteleme kararı aldı. Hem salon işletmecileri hem de çiftler nişan ve düğün salonlarının ne zaman açılacağını araştırıyor. Peki konuya ilişkin bir açıklama yapıldı mı? İşte eğlence, düğün, nişan salonlarının kapatılması yönünde alınan kararın detayları...

 

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan salonların ne zaman açılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla birlikte konuyla ilgili yakın zamanda bir açıklama yapılması bekleniyor.

HANGİ MEKANLARIN FAALİYETLERİ DURDURULDU?

İçişleri tarafından valiliklere gönderilen Genelgeyle birlikte  81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine ara verildi.

 

 

ALINAN TEDBİRLER DENETLENECEK!

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan mekanların , tedbirlerine ilişkin vali, kaymakamlar tarafından il, ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması, uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor